hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’da, toplu iş sözleşmesi imzalandı

    Seyhan’da, toplu iş sözleşmesi imzalandı
    expand

    Seyhan’da, toplu iş sözleşmesi imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında 15’inci dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, her zaman emekten, emekçiden yana olduklarını söyledi.
    Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza töreninde söz alan DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, sendika ve işçiler adına Başkan Akif Kemal Akay’a teşekkür etti. Gündoğdu, “Bu sözleşme gerçekten de sayılı sözleşmeler arasında yer almakta. Pandemi nedeniyle kısıtlı bir tören yapmak zorunda kaldık. İnşallah, önümüzdeki sözleşmede daha geniş kapsamlı bir tören yaparız. Yeni sözleşmemiz, sendikamıza, belediyemize ve işçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
    Başkanı Akif Kemal Akay her zaman emekten ve emekçiden yana olduklarını dile getirdi. Akay, “Her zaman için daha çok dayanışma içinde olmak isteriz. Şu anki süreç bizi bundan uzaklaştırdı.  Çevremizde gelişen olaylar, sıkıntıları bizde daha fazla hissettirmeye başladı. Gelirimiz geçtiğimiz seneye göre yarıya düştü. Süreç sıkıntılı bir süreç. İnşaat sektörü zorda, birçok işletmeler kapanmak zorunda kaldı” dedi.
    Başkan Akay, son 15 gündür kriz yönetimi başlattıklarını aktararak, “Bu saatten sonra, dünya, Türkiye, belediyeler ve bizlerin geldiği durum itibarıyla bütçelerimizi kontrol etmeliyiz. Ekonomik olarak tasarrufa yöneleceğimiz bir dönem olacak. Önümüzdeki sözleşmelerin daha iyi şartlar içinde olmasını arzu ediyorum. Emekçi kardeşlerimizin gayreti ile başarılı olacağımızı düşünüyorum. Taahhüdümüzü her zaman olduğu gibi zamanında yerine getirmek dileğiyle sözleşmemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow