hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan'daki parklara mevsim çiçekleri ekildi

    Seyhandaki parklara mevsim çiçekleri ekildi
    expand

    Seyhan'daki parklara mevsim çiçekleri ekildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaşam alanlarını daha estetik ve yeşil bir görünüme kavuşturmak için ilçenin dört bir tarafında bulunan parkları mevsim çiçekleri ile donatıyor.
    Salgında normalleşme süreci adım adım devam ederken Seyhan Belediyesi, halkın kullanımına açılan parklarda bakım, dezenfekte çalışmaları ile çiçek ve ağaç dikimini sürdürüyor. Çalışmalarda parklar, bahçeler ve sorumluluk alanları yaz aylarının gelmesiyle birlikte mevsime özel çiçeklerle donatılıyor.
    35 BİN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTURULACAK
    Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Başkan Akif Kemal Akay’ın normalleşme takvimi ile birlikte hızlandırılması talimatını verdiği çalışmalarla, Medine çiçeği, Begonya çiçeği, Kadife çiçeği, İpek çiçeği gibi mevsimine uygun, rengarenk çiçeklerin dikimi gerçekleştirildi. Çalışmalarda 15 günlük sürede parklara toplamda 35 bin çiçek ekileceği belirtildi.
    'ÇİÇEKLERİ KOPARMAYIN'
    Bu arada bazı parklarda büyük emeklerle ekilen çiçeklerden bir bölümü bilinmeyen kişi veya kişilerce söküldüğünün tespit edildiğini kaydeden görevliler, "Ekimi yapılan çiçeklerin bir bölümü bazı kişilerce sökülerek evlerinin bahçesinde veya saksıda yetiştiriliyor. Rengarenk çiçekler bir bütün olarak parklarda daha güzel. Lütfen çiçekleri koparmayın" uyarısında bulundu.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow