hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’dan 300 bin porsiyon sıcak yemek

    Seyhan’dan 300 bin porsiyon sıcak yemek
    expand

    Seyhan’dan 300 bin porsiyon sıcak yemek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, 2021 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 300 bin 403 porsiyon sıcak yemek ve 85 bin porsiyon sıcak çorba ikram etti.
    Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla Bey Mahallesi Şehit Fatih Yeniay Aşevi, Fatih Mahallesi Aşevi, Narlıca Mahallesi Aşevi, Yeşilyuva Mahallesi Aşevi, Ova Mahallesi Aşevi ile Kocavezir ve Koza mahalle muhtarlıkları önünde ve Karasoku mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek ikramı yapılıyor. Barınma olanaklarından yoksun olduğu için otellere konaklatılan kimsesizlerin de aralarında bulunduğu bini aşkın sayıda vatandaş bu hizmetten faydalanıyor.
    ‘Aşımızı paylaşıyoruz’ sloganıyla gerçekleştirilen sosyal dayanışma kapsamında 2021 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 300 bin 403 porsiyon sıcak yemek ikram edildi.
    SICAK ÇORBA İKRAMI
    Havaların soğuduğu kış aylarında da her sabah 06.30 – 08.00 saatleri arasında Bülent Angın Bulvarı, 5 Ocak Meydanı, İnönü Parkı ve Taşköprü’de, 08.00-09.00 saatleri arasında Seyhan Sanat Meydanı’nda ve öğle saatinde de Bilgi Evleri’ndeki gençlere sıcak çorba ikram ediliyor.
    ‘İçinizi ısıtıyoruz’ sloganıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 2021 yılında vatandaşlara toplam 85 bin 277 porsiyon sıcak çorba ikram edildi.
    ‘HİÇ KİMSE YATAĞA AÇ GİRMESİN’
    Seyhan’da hiç kimsenin yatağa aç girmemesini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akif Kemal Akay, “Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmamak için çalışıyoruz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bir bölümünü yoksullar oluşturuyor. Bu nedenle Seyhan’da aşevleri büyük bir ihtiyaç haline geldi. Aşevlerimizde pişen sıcak yemekler ve çorbalarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yatağa aç girmemesini sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow