hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhanlı evde kaldı, sanatsız kalmadı

    Seyhanlı evde kaldı, sanatsız kalmadı
    expand

    Seyhanlı evde kaldı, sanatsız kalmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, kısıtlama günlerinde vatandaşlara alternatif eğlence sunmak için başlattığı ve belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan etkinliklerini ‘evdekalsanatsızkalma’ temasıyla bu hafta da sürdürdü.
    Seyhan Belediyesi’nin tüm birim müdürlüklerinin katkı verdiği içerikler cumartesi ve pazar günü sosyal medya aracılığıyla Seyhanlı’ya sunuldu. Cumartesi günü ağırlıklı olarak çocuklara yönelik içerikler ön plandaydı. Yayınlar ilk olarak sabah fitness ile başladı. Sabah sporunu Seyhan Belediyesi Spor Müdürlüğü eğitmenleriyle yapan vatandaşlar, hareketlerle evde kaldıkları için durağanlaşan yaşamlarına hız kattı. Seyhan Belediyesi kreş öğretmenleri de sanat etkinliği bölümünde çocuklarla birlikte atık materyallerden külah kukla yaptı. Rulodan penguen yapan öğretmenler, çocuklara el becerisi kazandırmaya çalıştı. Öğretmenler daha sonra ‘mevsim hikayesi’ ile ‘mevsimler şarkısı’nı seslendirdi. Ayrıca ‘Penguen Pondu’nun hikayesi’ anlatıldı, penguen şarkısı söylendi. Akşam ise Grup Palkorembetiko konseri gerçekleştirildi.
    PAZAR, BİLGİLENDİRİCİ VE SANATSAL İÇERİKLER
    Seyhan Belediyesi’nin Pazar günü sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınlar sabah sporu ile başladı. Ardından Seyhan Belediyesi kreş öğretmenleri, atık materyallerden sanat etkinliği bölümünde ‘tırtıl sanat etkinliği’ ve ‘tuz boyama’ etkinliği gerçekleştirdi. ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği’ konusunun işlendiği ‘kadın ve toplum’ programında bilgilendirici sohbetler yapıldı. Pazar gününün son canlı yayını ‘Düşler Bahçesi’ isimli çocuk oyunu oldu.
    Seyhan Belediyesinin, Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla hayata geçirdiği canlı yayınları, kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler Seyhan Belediyesi’nin sosyal medya kanalından videolara ulaşabilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow