hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınavlar koronavirüs tedbirleri alınarak yapılacak

    Sınavlar koronavirüs tedbirleri alınarak yapılacak
    expand

    Sınavlar koronavirüs tedbirleri alınarak yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, Haziran ayında yapılacak LKS, LGS ve MSÜ sınavlarının koronavirüs tedbirleri alınarak yapılacağını belirterek, "Sınav süresince sınava giren tüm öğrencilerimiz ile sınavda görevli personelimiz maske takacak, sosyal mesafe korunacak ve hijyen kurallarına dikkat edilecek" dedi.
    Haziran ayında gerçekleştirilecek olan YKS, LGS ve MSÜ sınavlarıyla ilgili il genelinde yapılan hazırlıklar ve yapılması planlanan çalışmalar Vali Demirtaş’ın başkanlığında düzenlenen toplantıyla değerlendirildi. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, vali yardımcıları, kaymakamlar ile ilgili kurum müdürleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, sunumla katılımcılara bilgi verdi.
    Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Demirtaş, “Normalleşme planı kapsamında alınan tedbirleri Haziran ayında uygulanacak olan merkezi sınavlarda da sıkı bir şekilde uygulayacağız. Sınavlarımızda gereken tüm güvenlik önlemlerini alacak, sınav süresince sınava giren tüm öğrencilerimiz ile sınavda görevli personelimiz maske takacak, sosyal mesafe korunacak ve hijyen kurallarına dikkat edilecek. Söz konusu olan sınavlarımızı belirlenen tüm kurallara uyarak gerçekleştireceğiz. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancım tam” dedi. 
    Demirtaş, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow