hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sözlü: Bu şehri yeniden dizayn ediyoruz

    Sözlü: Bu şehri yeniden dizayn ediyoruz
    expand

    Sözlü: Bu şehri yeniden dizayn ediyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, Adana'yı yeniden dizayn  ettiklerini belirterek, "Bu şehir bizim uygarlık seviyemizi medeniyet çıtamızı gösterecek" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tellidere Mahallesi ve İnönü Parkı'nda hemşerileri ile bir araya geldi. Başkan Sözlü, burada yaptığı konuşmada, kenti kuzeyden güneye, doğudan  batıya  bütünleştiren sonsuz bulvarları kente kazandırdıklarını aktardı. Sözlü, "15 yılın Ceyhan Belediye Başkanlığı tecrübesiyle Adana'ya geldim. Dün hangi bakış açısı ile görev üstlendiysek bugün de aynı samimiyetle yeni görev dönemine talibiz" dedi.
    5 yıldır bir metre kare dahi tarım arazisini konut arazisine dönüştürmediğini söyleyen Başkan Sözlü, "Türkiye'de imar rantının çekiciliğine kapılmayan bir belediye başkanı varsa o Adana Büyükşehir Belediye Başkanıdır.  Şehircilik bakanı 6 milyon konutun yenileneceğini söyledi. Konutları yıkıp yerine yenisini yapmayacağız. Bu şehri yeniden dizayn ediyoruz, şehri rehabilite ediyoruz. Bu 6 milyonluk konutun en az 350 bin tanesi Seyhan'ın Güney'inde ve Yüreğir'de. Bu şehir bizim uygarlık seviyemizi medeniyet çıtamızı gösterecek. Tepebağ projesiyle adana önümüzdeki dönem turizmden hak ettiği payı alacak. Benden önce 10 yılda dökülen asfaltı ben 4 yılda döktüm. Kent meydanı diye balıkçılar pazarını kamulaştırıp üzerine 4 emsal yoğunluklu rant meydanı yapanlar bu şehir için ne yapmışlar?" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow