hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tıp Fakültesine başlayan öğrencilerin beyaz önlük heyecanı

    Tıp Fakültesine başlayan öğrencilerin beyaz önlük heyecanı
    expand

    Tıp Fakültesine başlayan öğrencilerin beyaz önlük heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan 302 öğrenci düzenlenen törenle ‘Beyaz Önlük’ giydi.
    ÇÜ Tıp Fakültesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni Kongre Merkezi’nde yapıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Başhekim Yardımcıları ile çok sayıda Akademisyen ve öğrencilerin aileleri katıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Hilmi Özbarlas öğrencilere hitap etti. Prof. Dr. Özbarlas, "Öğrencilerimizin Tıp Fakültesine giriş günü olan beyaz önlük giyme töreninden, mezuniyetlerine kadarki harikulade gelişimi memnuniyetle izliyoruz. Bunu sizler de göreceksiniz. Sevgili öğrenciler; bizler hocalarınız olarak sizleri, iyi bir hekim olmanın yanı sıra iyi birer insan olarak yetiştirmeyi istiyoruz. İyi bir insan olmak demek;  sağduyulu, adil, anlayışlı, güvenilir bir kişilik sahibi olmak demektir. Ancak hekimlikte olmazsa olmaz olan bir özellik vardır ki o da hastalara karşı şefkatli olmaktır. Hastalarınız sizin tıbbi cümlelerinizi anlamayabilir, ama sizin davranışlarınızdan şefkatli bir insan olduğunuzu anlar ve hastalıklarını yönetmenizde size yardımcı olurlar. Bizler hocalarınız olarak sizin şefkatli birer insan olabilmeniz için, bizlerin size şefkat göstermesi ve sizlere örnek olmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz" dedi.
    Açılış konuşmalarının ardından fakülteye dereceyle giren öğrencilere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal başta olmak üzere diğer Akademisyenler tarafından başarı belgeleri ve çeşitli ödüller verildi.   

    Daha sonra Akademisyenlerin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesinin ardından Dekan Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas tarafından Beyaz Önlük Andı okundu.  Tıp Fakültesi’ne başlayan öğrencilere yeni dönemin ilk dersini ise Fakültenin en kıdemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Reha Ersöz verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow