hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Adana Şubesi açıldı

    Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Adana Şubesi açıldı
    expand

    Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Adana Şubesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ULUSAL ve uluslararası mecralarda kadın adına çalışmalar gerçekleştiren Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Adana şubesi Av. Meryem Türktekin tarafından kuruldu.
    Ankara’da 1959 yılında kurulan Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Adana şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk kadın bakanı olan İmren Aykut’un teklifi üzerine Av. Meryem Türktekin tarafından kuruldu. Uluslararası Dünya Kadın Konseyi’nin (ICW) ve Avrupa Kadın Konseyi’nin (ECICW) asil üyesi olan Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği parlamentosunda temsilcilikleri bulunuyor.
    Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şube Başkanı Av. Meryem Türktekin, Adana’nın ve Türkiye’nin gelişimi adına katkı sunmak isteyen tüm kadın ve erkekleri dernek çalışmalara davet ettiğini belirterek, “Ömrünü, ülkemizin ve kadınlarımızın gelişimine adamış, sadece başarılarıyla değil insani duyarlılığıyla da şahsım dahil birçok Türk kadınınına rol model olmuş İmren Aykut’un teklifi, bizler için onurdur. Adana’ya böylesine etkin ve köklü bir dernek kazandırmış olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz” diye konuştu.
    Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi’nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu:
    "Şube Başkanı Av. Meryem Türktekin, Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez,  Prof. Dr. Fatma Çevik, Av. Derya Akdağ Polat, aile ve çocuk gelişim uzmanı Sevinç Eraslan, dış ticaret uzmanı Çiğdem Teldik ve koro şefi ve müzik öğretmeni  Faik Kasapoğlu."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow