hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türktekin: Cinsiyet eşitliğinin fiilen sağlanmasını istiyoruz

    Türktekin: Cinsiyet eşitliğinin fiilen sağlanmasını istiyoruz
    expand

    Türktekin: Cinsiyet eşitliğinin fiilen sağlanmasını istiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi Başkanı Av. Meryem Türktekin, Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 95’inci yıl dönümünde, kadın sorunlarının ve kadına yönelik şiddetin son bulmasını ve cinsiyet eşitliğinin fiilen sağlanmasını istediklerini söyledi.
    Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi Başkanı Meryem Türktekin’in, Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 95’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların, onuruyla yaşamasının güvencesi olan medeni kanunun ile Türk kadınlarının, yasalar karşısında erkeklerle eşit hale geldiğini söyledi. 17 Şubat 1926 tarihli medeni kanunun, 2002 yılında kabul edilen Yeni Medeni Kanuna da ışık tuttuğuna dikkat çeken Türktekin, “Aile reisinin koca olduğu hükmü değiştirilerek, ‘evlilik birliğini eşler beraber yönetir’ hükmü getirilmiştir. Yeni Medeni Kanun ile birlikte evin ve çocukların geçiminin sadece kocaya değil, kadına da ait olduğu, kadının evlilik birliğini temsil hakkı, eşlerin oturabilecekleri evi birlikte seçmeleri, kadının çalışacağı işi kendi başına seçmesi gibi birçok düzenleme getirilmiştir” dedi.
    Anayasanın 2’nci ve 10’uncu maddelerine dayanarak, halen eşitsizliğe maruz kalan ve haklarını kullanamayan kadınlar adına destek beklediklerini belirten Türktekin, “Toplumda yasaya uygun olmayan davranışların ve alışkanlıkların değişmesi için alınması gereken tedbirlerin alınmasını, kadın sorunlarının ve kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak çözümü yönünde etkin kamu politikaları oluşturulmasını ve cinsiyet eşitliğinin fiilen sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow