hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş, 15 Temmuz gecesini anlattı

    Vali Demirtaş, 15 Temmuz gecesini anlattı
    expand

    Vali Demirtaş, 15 Temmuz gecesini anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, Ramazanoğlu Camii’nde, “15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı Adana’nın Birlik Ruhu” başlıklı konferans verdi.

    Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru ve Ayhan Barut, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, kamu kurum temsilcileri ve şehit yakınlarının katıldığı konferans programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sinevizyon gösterimi ile devam eden programın “30 Kuş” isimli şiir dinletisiyle başladı.

    “15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı Adana’nın Birlik Ruhu” başlıklı konferans veren Vali Demirtaş, o gece kentte yaşananları anlattı. 15 Temmuz'un demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu ifade eden Demirtaş, "Bu destan, aziz milletimizin dik duruşu, güvenlik güçlerimizin metanetli, vakur ve mertçe müdahalesi sayesinde yazıldı" dedi. Birlik ve beraberliğin korunduğu sürece Türkiye'nin bekasına kast eden tüm hain odakların hiçbir zaman emeline kavuşamayacağını belirten Vali Demirtaş, hain darbe girişiminin yıl dönümünde Merkez Park’ta Saat 20.00’de Adana Valiliği koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenleneceğini ve bu etkinliklere tüm Adanalıları beklediğini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow