hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş: Bu günleri en az zararla atlatmak bizim elimizde

    Vali Demirtaş: Bu günleri en az zararla atlatmak bizim elimizde
    expand

    Vali Demirtaş: Bu günleri en az zararla atlatmak bizim elimizde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, yeni tip koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında cezai işlem başlatılacağını vurgulayarak, "Bu günleri en az zararla atlatmak bizim elimizde. Bu noktada önemli olan şey; hepimizin kuralları titizlikle uygulamasıdır" dedi.


    Vali Mahmut Demirtaş, 'Evde kal' çağrılarına uyarak evinden zorunlu hallerin dışında çıkmayan tüm vatandaşlara teşekkür ederek kent genelinde salgınla ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. Vali Demirtaş, virüse karşı tüm kamu kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, risk grubundaki vatandaşın birçok ihtiyacının giderildiğini kaydetti. Demirtaş, seyahat izin belgesi alarak seyahat eden vatandaşların Adana Havalimanı ve otogarlar ile kentin giriş ve çıkışlarında görevlendirilen personel tarafından sağlık kontrollerinin büyük bir titizlikle gerçekleştirildiğini ifade etti.

    Vatandaşlardan  sosyal medyada sıklıkla yer alan ve gerçeği yansıtmayan asılsız haber ve paylaşımlara itibar etmemelerini, resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate almalarını isteyen Vali Demirtaş, sağlık personeline teşekkür ederek vatandaşlardan da destek istedi. Bu zor günleri devlet ile milletin el ele vererek atlatacağını belirten Vali Demirtaş, vatandaşlardan belirlenen tüm hijyen kurallarına uymalarını, sosyal mesafelerini korumalarını, zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarını, sosyal izolasyona girmelerini ve tedbirli olmalarını istedi.

    Alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında ilgili kanun maddesi hükmünce gerekli cezai işlemlerin yapılacağını söyleyen Vali Demirtaş, "Adanalı hemşehrilerim bizlere her zaman destek oldu, bu zorlu süreçte de duyarlı davranacaklarına, bizden desteklerini esirgemeyeceklerine olan inancım tam. Bu günleri en az zararla atlatmak bizim elimizde. Bu noktada önemli olan şey, hepimizin kuralları titizlikle uygulamasıdır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow