hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş konukevinde kalan kadınlarla buluştu, sergilerini açtı

    Vali Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş konukevinde kalan kadınlarla buluştu, sergilerini açtı
    expand

    Vali Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş konukevinde kalan kadınlarla buluştu, sergilerini açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, konukevinde kalan kadınların resim ve el sanatlarından oluşan eserlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Beyhan Demirtaş, kadınları konukevinde de ziyaret etti. 
    Bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergiye Vali Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş'ın yanı sıra  Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, devlet himayesinde büyüyen çocuklar ve huzurevi sakinleri katıldı. Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karanfil dağıttı. Bu anlamlı günde açılışını gerçekleştirdikleri serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirten Vali Demirtaş, "Kadınlarımızın kendi yeteneklerinin farkına vararak sahip oldukları bu becerileri geliştirmesi gerçekten sevindirici. Bir şeyler üretmek, el işi aktivitelerinde bulunmak insana terapi olmakla beraber bunu ekonomik gelire dönüştürmek de oldukça önemli. Kadınlarımız bu sayede hem kendi yeteneklerini tanıyor hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar" dedi. 
    Vali Demirtaş'ın sergide yer alan ürünleri inceleyerek, bilgiler aldı. 
    BEYHAN DEMİRTAŞ KONUKEVİNDE KALAN KADINLARLA BULUŞTU
    Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konukevinde kalan kadınlar ve onların çocuklarıyla bir araya geldi. Beyhan Demirtaş, kadınlar ve çocuklarla yakından ilgilendi. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, şiddetin her türlüsünün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Kadına karşı şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi için özellikle son yıllarda pek çok çalışma ve proje hayata geçirildi. Aile ve toplumunuzun en önemli değeri olan kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet eylemleri hepimizi derinden üzüyor. Kadınlarımızın maruz kaldığı şiddetin fiziksel şiddetle sınırlı olmadığını; cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete de maruz kaldıklarını görüyoruz. Kadınlarımızın şiddetten uzak, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için yapılacak her türlü çalışmaya destek olduğumuzu özellikle belirtmek isterim" diye konuştu. 
    Şiddetle mücadele hususuna herkesi sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşması gerektiğine vurgu yapan Beyhan Demirtaş, gerek Adana’nın gerekse ülkemizin gündeminden kadına şiddet olaylarını çıkarmak için azami gayreti göstereceklerini, bu sayede kadınların toplumda layık oldukları konuma ulaşacaklarını sözlerine ekledi.
    Göltepe tesislerinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, vali yardımcıları eşleri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları eşleri de katıldı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow