hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş, Liderlik Eğitim Programı'na katıldı

    Vali Demirtaş, Liderlik Eğitim Programına katıldı
    expand

    Vali Demirtaş, Liderlik Eğitim Programı'na katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Geleceğe İz Bırak' projesi kapsamında Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen Liderlik Eğitim Programı'na katıldı.
    Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile çok sayıda eğitimcinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
    Liderlik Eğitim Programı’nı katılımcıların bilgi, beceri ve yeteneklerinin üst düzeye çıkarılması maksadıyla düzenlediklerini ve çok önemsediklerini belirten Vali Demirtaş, “Bu programda insan kaynakları yönetiminden kriz ve stres yönetimine, iletişimden PİSA’ya, meslek etiğinden motivasyona varıncaya kadar pek çok başlıkta eğitim oturumları sizleri bekliyor. Bununla birlikte sizler de eğitimin sahadaki uygulayıcıları olarak karşılaştığınız sorunları, sıkıntıları ve önerilerinizi ilk ağızdan uzmanlarımızla paylaşabilir; karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Böylelikle gerçekleştirdiğimiz bu eğitimin interaktif bir hale dönüşmesini sağlayabilir; eğitim programından azami verimi elde edebilirsiniz" dedi.
    Eğitimin, devlet ve millet olarak üzerinde hassasiyetle durdukları en önemli konulardan biri olduğunu aktaran Vali Demirtaş, “Malumunuz bir milletin bağımsız ve seçkin topluluklar arasında yer almasının yolu, yine eğitimden geçiyor. O nedenle özünde öğretmenlik gibi yüce bir görevi de icra eden siz eğitim yöneticilerinin, yükü ve sorumluluğu işte bu nedenle birkaç kat daha artıyor.  Hiç kuşkusuz artan bu anlamlı yükün ve sorumluluğun kaldırılabilmesi, eğitim yöneticiliği ve eğitim liderliği vasıflarınızın geliştirilmesinden geçmektedir. Dört gün sürecek bu ‘Liderlik Eğitim Programı’ da bir liderde olması gereken özelliklere vurgu yaparken, kişiliğinizde gizlediğiniz liderin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Yerine getirdiğiniz görev itibariyle, bir eğitim lideri olarak kendinizi yoklamanızı, eksik, aşırı ya da dozunda sergilediğiniz davranışlarınızı gözden geçirmenizi sağlayacaktır" diye konuştu.
    'İLİMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ'
    Geleceğimizin teminatı çocukların daha nezih ortamlarda, çağın gerektirdiği şekilde, kaliteli bir eğitim-öğretim görmeleri için herkesin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmekle mükellef olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, şunları kaydetti: “Bu bağlamda başta okul ve derslik inşaatları olmak üzere, spor salonu, pansiyon ve diğer donatı unsurları ile fiziki sıkıntıların ortadan kaldırılması için yoğun bir biçimde çalışıyor; bu yatırımlarımızla ilimizin çehresini değiştiriyoruz. Öte yandan akademik başarının yükseltilmesi noktasında da yapılması gereken her ne varsa acilen yapılmalı; çalışmalar ivedilikle hayata geçirilmelidir. Başta okul öncesi eğitim olmak üzere her kademede okullaşma oranlarının artırılmasına yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülmelidir. Müfredatın, öğretim programlarının ve ilgili mevzuat hükümlerinin okullarımızda uygulanması noktasında gereken hassasiyet gösterilmelidir. Okullarımızın güvenli okula dönüşmesini sağlayacak okul içi tedbirlere ek olarak, okul çevresine ilişkin tedbirler de alınmalıdır. Okul kantin hizmetlerinde olduğu gibi okul aile birliklerinde görev alan ve okul servis hizmetlerini yerine getiren kişilerin de ilgili yönetmeliklerde belirtilen şartları taşımalarına özen gösterilmelidir. Devletimizin güler yüzü ve sıcakkanlılığı milletimizden esirgenmemelidir. Okulunuza eğitime dair herhangi bir sıkıntı ile gelen vatandaşlarımızın sorunları, tarafınızdan ivedilikle giderilmelidir."
    Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından program, çeşitli kategorilerde düzenlenen eğitim faaliyetleri ile devam etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow