hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş rehber öğretmenlerle kadına yönelik şiddeti konuştu

    Vali Demirtaş rehber öğretmenlerle kadına yönelik şiddeti konuştu
    expand

    Vali Demirtaş rehber öğretmenlerle kadına yönelik şiddeti konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Seyhan Kaymakamlığı tarafından kadınların güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında düzenlenen okul rehber öğretmenleri toplantısına katıldı.
    Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile rehber öğretmenler katıldı.
    Rehber öğretmenlere yönelik konuşan Vali Demirtaş öğrencilerinin ailelerini, arkadaşlarını, yaşadıkları ortamları, mahallesini, sokağını, yaşadığı evi ve imkanlarını, yakından tanımaları gerektiğine dikkati çekerek, "Okullarınızda öğrencilerimizin kendileri, arkadaşları, aileleri, ya da kendilerine rahatsızlık veren kişilerle ilgili kapısını ilk çalacakları kişiler sizlersiniz.O sebeple kapılarınız, zihinleriniz ve yürekleriniz size gelen, bildiklerini, gördüklerini ve yaşadıklarını paylaşan öğrencilere, her daim açık olmalıdır" dedi.
    Öğrencilerin aktardığı en küçük bir bilgiyi, anlatıyı, bir hikayeyi dikkatle dinlemeleri gerektiğine dikkati çeken Vali Demirtaş, "Bu bağlamda öğrencilerimizin sizinle paylaştığı şiddet yahut istismara matuf fillerle ilgili, üzerinize düşen görevlerinizi yerine getirmelisiniz. Okullarınızda farkındalık eğitimleri gerçekleştirmeli ve tüm öğrencileri cinsiyet ayırmaksızın 'insan' olma bilincine erişmelerini sağlayacak eğitim çalışmalarını hayata geçirmelisiniz" şeklinde konuştu.
    Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, şiddetin her türlüsünün bir insanlık suçu olduğunu söz, fiil ve davranışlarımızla göstermemiz gerektiğini kaydeden Vali Demirtaş, "Bu konudaki mücadeleyi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifadesiyle 'sıfır tolerans' ilkesiyle yürütmek gerekiyor. Ailemizde, sokağımızda, mahallemizde, yaşadığımız semtte ve vilayette iyiliği, güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalıyız" diye konuştu. 
    Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz da aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetin eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin iradesi olmadan çözülemeyeceğini vurgulayarak "Bu konudaki topyekün mücadelemizde özellikle kadın idareci ve öğretmenlerimizin desteği, farkındalığı ve okullarımızda oluşturacakları iklimin kritik öneme sahip olduğunu belirtmek istiyorum"dedi.
    Toplantı, Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon ekibinde görevli Evin Bursal, Burcu Baydar ve Meltem Genç'in kadına yönelik şiddetle mücadele ve KADES sunumuyla sürdü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow