hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş, Şehit Kadir Kırbaç anısına düzenlenen köşenin açılışını yaptı

    Vali Demirtaş, Şehit Kadir Kırbaç anısına düzenlenen köşenin açılışını yaptı
    expand

    Vali Demirtaş, Şehit Kadir Kırbaç anısına düzenlenen köşenin açılışını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- VALİ Mahmut Demirtaş, 24 Kasım 2016’da Adana Valiliğinin otoparkında PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında şehit olan Kadir Kırbaç'ın anısına düzenlenen köşenin açılış törenine katıldı.
    Yüreğir ilçesinde bulunan ve şehit Kadir Kırbaç'ın adını taşıyan Şehit Kadir Kırbaç Kız Anadolu Lisesi'nde anısına düzenlenen köşenin açılış törenine Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Velican Doğru, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ile şehidin ailesi katıldı.
    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sürdü. Şehit Kadir Kırbaç’ın öz geçmişinin okunmasının ardından Okul Müdürü Pelin Gaye Akbulak, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Velican Doğru’nun gerçekleştirdiği konuşmaların ardından bir konuşma yapan Vali Demirtaş, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain saldırıların sadece asker ve polise yönelik olmadığını, vatandaşa da saldırıldığını ve bunun asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu ifade etti. 15 Temmuz’un Türk milletinin daima vatanının bütünlüğünü ve demokrasisini ön planda tuttuğunu kanıtlamasına vesile olduğuna değinen Vali Demirtaş, Aziz Türk Milletinin cesur duruşunun yanı sıra güvenlik güçlerinin de stratejik müdahaleleri sayesinde 15 Temmuz’un demokrasi tarihine altın harflerle kazındığını belirtip tüm dünyaya örnek bir destan olduğuna dikkat çekti.
    Konuşmasını 24 Kasım 2016’da Adana Valiliğine düzenlenen hain terör saldırısında yaşananları anlatarak sürdüren Vali Demirtaş, Şehit Kadir Kırbaç’ın yanı sıra ülkesinin bekası ve milli iradesini korumak uğruna canını ortaya koyan tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyip aziz şehidin hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenen köşenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gerçekleştirilen konuşmaların sonrasında tören, Vali Demirtaş ile protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesiyle sürdü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow