hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş, 'Uluslararası Öğrenci Buluşması'na katıldı

    Vali Demirtaş, Uluslararası Öğrenci Buluşmasına katıldı
    expand

    Vali Demirtaş, 'Uluslararası Öğrenci Buluşması'na katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliği, Vali Mahmut Demirtaş'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
    Sarıçam Evliya Çelebi Uygulama Oteli toplantı salonu ve okul bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz ile dernek yöneticileri ve üyeleri, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, çeşitli  kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde lisans ve lisans üstü eğitim gören öğrenciler ile davetliler katıldı. Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı İbrahim Tokgöz, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılışında yaptığı açıklamalarda derneğin faaliyetleri ile düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler verdi. ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz, bu yıl 12'ncisini düzenledikleri etkinliğin amacının “Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde eğitim gören öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarının yanı sıra ve farklı kültürleri tanımalarını sağlamak” olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkür etti. Vali Mahmut Demirtaş ise katılımcılar ile öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin ülkeler arasındaki sınırları kaldırdığını ifade etti. Vali Demirtaş şöyle konuştu:
    "Bugün bu salonda dünyanın dört bir yanından farklı kültürlere mensup kardeşlerimizle bir araya geldik. Sınırların yükseltildiği, tel örgülerin sıklaştırıldığı bu günlerde, Adana’dan tüm dünyaya kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin fotoğrafını hep birlikte sergiliyoruz. Yönümüzü nereye dönsek, hangi iletişim kanalına başvursak, kan, öfke ve gözyaşıyla karşılaşıyoruz. Her gün onlarca masum insan hayatını kaybediyor. İşte dünyanın içinde bulunduğu bu ortamda 12.si düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının temasını, “Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" şeklinde belirlemesinin fevkalade anlamlı olduğu kanaatindeyim. Zira insanlık, bugün hiç olmadığı kadar sevgiye, kardeşliğe, huzura, adalete ve barışa susamış durumdadır. Bu günlerde adil bir dünya özlemi tüm insanlığın ortak beklentisidir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow