hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş 'Vefa Sosyal Destek Grubu' çalışmalarını değerlendirdi

    Vali Demirtaş Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını değerlendirdi
    expand

    Vali Demirtaş 'Vefa Sosyal Destek Grubu' çalışmalarını değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında risk grubundaki 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarının yasaklanmasının ardından oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' çalışmalarını değerlendirdi.
    Vali Demirtaş yaptığı açıklamada, tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Tüm dünyada zorlu bir sürecin yaşandığını aktaran Vali Demirtaş, herkesin hijyen kurallarına uymaları ve zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. 
    382 VATANDAŞIN İHTİYACI KARŞILANDI
    Adana Valiliği koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince 112 acil çağrı merkezini arayan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Vali Demirtaş, "Bu süreçte Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yerine getirilen hizmet sayısı 382’dir. Aladağ’da 265, Ceyhan’da 634, Çukurova’da 704, Feke’de 100, İmamoğlu’nda 489, Karaisalı’da 280, Karataş’ta 232, Kozan’da‎ 150, Pozantı’da 120, Saimbeyli’de 200, Sarıçam’da 450,  Seyhan’da 1158, Tufanbeyli’de 38, Yumurtalık’ta‎ 50, Yüreğir’de 180 hane olmak üzere toplamda 5 bin 50 haneye ulaşılmıştır'' diye konuştu.
    Vefa Destek Grubu'nun yaptığı çalışmalar hakkında konuşan Vali Demirtaş, sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kimsesiz vatandaşların 2022 sayılı kanun ve merkezi ödemeler kapsamında alacağı ödemelerin de Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanları tarafından PTT görevlilerince yapılacağını belirtti.
    EKMEKLER POŞETLENEREK SATILACAK
    Ekmek ile sebze meyve ürünlerinin satışıyla ilgili kurallardan da bahseden Vali Demirtaş, "Vatandaşların sağlığını korumak maksadıyla özellikle ambalajsız satılan ekmek ve ekmek çeşitleri, sebze-meyve gibi ürünlerin depolanması, taşınması ve satışa sunulması sırasında genel hijyen kurallarına ilave olarak önlemler alınması için kontrollerimiz sıklaştırılacak. Ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak hijyen tedbirinin alındığı dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığımızca yayınlanan genelge kapsamında piyasaya arz edilen ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında ürünleri tüketicinin doğrudan alması engellenmişti. Genelgenin ilimizde en iyi şekilde uygulamaya konulması için gerekli çalışmalarımızı hızla gerçekleştirdik" diye konuştu.
    "HERŞEY TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN"
    Bu zor günlerin üstesinden dayanışma ruhuyla hep birlikte gelineceğini söyleyen Vali Demirtaş, "Bu salgınla savaşımız, topyekün bir mücadeleyi gerektiriyor. İnanıyorum ki sabır, anlayış ve iş birliği ile bunun da üstesinden en kısa sürede geleceğiz. Bizler vatandaşlarımız için görevimizin başındayız. Her şey toplumumuzun sağlığını korumak için. Tedbirleri ne kadar sıkı uygularsak bu süreci o kadar iyi atlatırız. O yüzden kurallara riayet edelim. Bu mücadelemize kurallara uyarak destek olan vatandaşlarımıza, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımıza ve sağlık personelimize teşekkür ediyorum" dedi.
    VALİ, MARKET TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
    Vali Mahmut Demirtaş büyük marketler ile kentte faaliyet gösteren küçük ölçekli market temsilcileriyle bir araya geldi. Ticaret Odası Genel Sekreteri Birol Yarman ve ATİKOP Başkanı Nadir Özata’nın da katıldığı toplantıda sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kronik hastalığı bulunanlar ve tedbir amaçlı evlerinde bulunan diğer vatandaşların telefonla ulaşmaları dahilinde siparişlerinin evlerine ücretsiz gönderilmesi kararı alındı. 
    SİPARİŞLER EVLERE GÖNDERİLECEK
    Devletin bu mücadelesinde toplumun tüm kesiminin destek olması gerektiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlarımızın siparişlerinin evlerine gönderilmesinde ücretsiz hizmet sağlayacak olan tüm marketlerimize teşekkür ediyorum. Bizler dayanışma ruhumuzu zor zamanlarda en iyi şekilde ortaya çıkaran kadim bir milletiz. Umuyorum ki bu süreci de en iyi şekilde atlatacağız" şeklinde konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow