hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş'tan Cumhuriyet Bayramı kabul töreni

    Vali Demirtaştan Cumhuriyet Bayramı kabul töreni
    expand

    Vali Demirtaş'tan Cumhuriyet Bayramı kabul töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA) - ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü dolayısıyla kabul töreni düzenledi.
    Kentteki bir otelde gerçekleştirilen kabul törenine Vali Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Adana Milletvekilleri, kent protokolü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ile gaziler, milli sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. Törene katılan davetlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Vali Demirtaş, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını söyledi. 96 yıl önce bugün, parolası "Ya İstiklal, Ya Ölüm" olan bir varoluş mücadelesinin cumhuriyet ile taçlandığı belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
    "Bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Bugün, 'Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' sözünün yüreklere silinmemek üzere kazındığı fevkalade anlamlı bir gündür. Bununla birlikte insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birine milletimizin topyekûn 'dur' dediği gündür. Cumhuriyet, tarihte var olan, bugün varlığını sürdüren ve gelecekte de var olma kararlılığında olan milletimizin, çağdaşlaşma sürecinin son aşamasıdır. Zira cumhuriyetin en yüce ideali, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma idealidir. Yani bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta hep bir adım önde, hep ilerde olma idealidir."
    Konuşmanın ardından Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, kent protoküyle birlikte Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü pastasını kesti.   

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow