hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüreğir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

    Yüreğir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı
    expand

    Yüreğir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iş birliği protokolü imzaladı.
    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği, Çukurova Kalkınma Ajansı koordinasyonunda kurulmuş olan Yüreğir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde, Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri faaliyetlerini kapsayan işbirliği protokolünün imzaları atıldı.
    Mersin Üniversitesi Senato Odası’nda gerçekleştirilen törene, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu ile üniversite ve belediye yetkilileri katıldı.
    Mersin Üniversitesi ile yapılan işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocaispir, “Bölgemizdeki dezavantajlı gruplarda yer alan vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmayı, maddi gelir elde ederek özgüvenlerini yükseltmeyi ve sosyal hayata entegre olmalarını hedefliyoruz. İnsanlarımızın refah seviyelerinin yükselmesi noktasında kurumlarımızla iş birliği son derece önemli. Mersin Üniversitesi de son derece önemli projelere imza atmış bir kurumumuz ve bundan sonra da yakın iş birlikleri içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm kurumlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
    Rektör Çamsarı ise yerel yönetimlerle üniversitelerin iş birliğinin çok önemli olduğu ve bu birlikteliklere öncülük etmeye çalıştıklarını belirtti.
    Başkan Kocaispir ve Rektör Çamsarı, konuşmaların ardından işbirliği protokolünü imzaladı.
    1 Mart 2021 tarihinde başlayacak ‘Sosyal Girişimcilik’ eğitimlerine, bölgesinde tespit ettiği bir ihtiyacı girişime çevirmek isteyen tüm vatandaşlar ücretsiz katılabilecekler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow