hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüreğir'de oyun odaları ve oyuncak kütüphanesi yeni döneme hazır

    Yüreğirde oyun odaları ve oyuncak kütüphanesi yeni döneme hazır
    expand

    Yüreğir'de oyun odaları ve oyuncak kütüphanesi yeni döneme hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi'nin oyun odaları ve oyuncak kütüphaneleri okulların açılması ile birlikte tekrar faaliyete geçiyor. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bu yıl bin 200 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
    Yüreğir Belediyesi’nin UNICEF işbirliği ile ilçe merkezinde yaşayan mülteci ve yerelden çocukların okul öncesi erken çocukluk eğitimlerine erişiminin sağlanması amacı ile 4 Kültürevinde hayata geçirdiği ‘Oyun Odaları ve Oyuncak Kütüphaneleri’ okulların açılması ile birlikte tekrar faaliyete geçecek. Pandemi süreci nedeni ile Mart ayında ara verilen yüz yüze eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 21 Eylül’de okulları açması ile yeniden başlayacak.
    Bu kapsamda çocuklara ve ailelerine yönelik Çetin Topçuoğlu, Ahmet Yesevi ve Mevlana Kültürevinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dezenfektan kullandırılıp ateşleri ölçülerek sınıflara alınan çocuklara ‘Temizlik Maske Mesafe’ kuralları hatırlatıldı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen çocuklar beslenme de yaptı. 
    Projenin bölge için önemini vurgulayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, şöyle konuştu:
    "2019 yılında başlattığımız proje kapsamında şuana kadar 2 bin erken yaştaki çocuğumuz belediyemize ait 4 kültürevimizde oluşturduğumuz 12 oyun odası ve oyuncak kütüphanesinden istifade etti. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları açma süreci ile birlikte biz de yeniden projemiz çerçevesinde faaliyetlerimize başlayacağız. Projemiz, mülteci ve yerelden çocuklarımızın okul öncesi erken çocukluk eğitimlerine erişiminin sağlanmasını ve mahalle anneliği programı ile de kadınların, erken çocukluk eğitiminin önemi konusunda farkındalıklarının artırılmasını amaçlıyor. Bu bölgemiz için gerçekten çok önemli bir proje. Biz bu yıl bin 200 çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz." 

    Uygulanan projenin kendileri ve çocukları için çok önemli olduğunu belirten aileler Başkan Kocaispir’e teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow