hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüreğir’de ‘toplama kutusu’ projesi

    Yüreğir’de ‘toplama kutusu’ projesi
    expand

    Yüreğir’de ‘toplama kutusu’ projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- YÜREĞİR Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kullanılabilir eşya toplamak amacıyla ilçenin belirli noktalarına toplama kutuları yerleştirdi.
    Belediyenin Makine İkmal Müdürlüğü’nde tasarlanan toplama kutuları, ilçenin farklı noktalarına konumlandırıldı. İlk etapta Yüreğir Kültür Merkezi yanına, Kışla Mahallesi muhtarlık binası önüne ve Adana Şehir Hastanesi önündeki otobüs durağı yanına konan toplama kutularında ikinci el kıyafetlerin değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kutularda toplanacak olan giysiler, tekstil eşyaları, ayakkabılar, çantalar ve oyuncaklar önce bir ayrıştırma işlemine tabii tutulacak. Kullanılabilir malzemelerin belirlenmesinden sonra bu ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.
    Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, belirli noktalara bırakılan giysi toplama kutularına Yüreğirli’nin sahip çıkacağına inandığını söyledi.

    'SAYILARI ARTACAK'
    Verim alındığı takdirde giysi toplama kutularının sayılarını artıracaklarını belirten Başkan Kocaispir, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile başlattığımız bu projemizde vatandaşlarımız, ihtiyaç fazlasını değerlendirmek isterlerse biz emirlerindeyiz. Kutularımızın üzerine de ‘Saklamış olduğumuz değil, paylaştığımız bizimdir' yazdık. Biz bu anlayışla başlattığımız projemizle hem milletimizde var olan yardımlaşma ruhunu ön plana çıkarmayı, hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı amaçlıyoruz. Biz sadece aracıyız. Bu yönde bütün Yüreğirli hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Onların sayesinde kıyafetler ikinci bir hayat bulacak, israfın da önüne geçmiş olacağız. Projemiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow