hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zaimoğlu: Çukurova Bölgesel Havalimanı bir an önce hizmete girmeli

    Zaimoğlu: Çukurova Bölgesel Havalimanı bir an önce hizmete girmeli
    expand

    Zaimoğlu: Çukurova Bölgesel Havalimanı bir an önce hizmete girmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın turizme güç katacağını belirterek bir an önce hizmete girmesi gerektiğini söyledi. . 
    Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde hizmet vermesi planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı için bugüne kadar ihaleleri kazanan firmaların işi tamamlayamadığını kaydeden Zaimoğlu, sonrasında yapılan ihalelerin de genelde iptallerle sonuçlandığını belirtti. Bunun üzerine devletin yatırım maliyetinde revizyona gittiğini dile getiren Zaimoğlu, altyapı ve üstyapı olarak iki ayrı ihaleye ayrılan Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımı ve turizme vereceği katkı konusunda açıklamalar yaptı.
    10 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ
    Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanı'nın bin an önce bitirilmesi gerektiğini belirten Tayyar Zaimoğlu, “Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan ve Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkılan Çukurova Havalimanının yapımının tahminen 2,5 yıl süreceği söylenmektedir. Bugün için 2 pisti bitirilmiş ve inşaatına yeniden başlanmış Çukurova Havalimanımızın bir an önce faaliyete geçebilmesi için bugüne kadar çok büyük destekler veren başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Lütfü Elvan ve Ömer Çelik bakanlarımız, tüm bölge milletvekilleri, valiler ve tüm sivil toplum örgütlerinin bugünden sonra da çok büyük destek vererek daha önce bitirileceğine inanıyoruz. Devletimiz tarafından bugüne kadar çok sayıda ilde havalimanları yapılarak faaliyete geçmiş ve bulunduğu şehirlerdeki turizm hareketi de yükselmiştir" diye konuştu. 
    5 MİLYONA HİZMET VERECEK
    Havalimanının 5 milyon nüfusa hizmet vereceğini ve turizmi geliştireceğini vurgulayan Zaimoğlu, "Çukurova Bölgesel Havalimanı çevremizdeki iller ile beraber düşündüğümüz zaman Adana, Mersin, Osmaniye'yi de kapsayan ülkemiz içinde yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa hizmet edecek. Turizmde istenilen seviyeleri yakalayabilmemiz için özellikle yurtdışı tarifeli seferlerin artacağı belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanının bir an önce hizmete girmesi bölgemiz turizmi açısından son derece önem arz etmektedir" dedi. 
    TURİST GETİREMİYORUZ
    Belli hatlar dışında yurt dışından direkt sefer olmaması nedeniyle bölgeye yeterince turist gelmediğini dile getiren Zaimoğlu, şöyle konuştu:
    "Çukurova Bölgemizde özellikle kültür, deniz, sağlık ve gastronomi turizmi ile öne çıkan bir bölgedir. Bugün için belli hatlar dışında yurt dışından direk sefer olmaması nedeniyle özellikle Rusya’dan bölgemize turist getiremiyoruz. Aynı şekilde diğer turizm çeşitlerine göre en az 10 katı gelir getiren sağlık turizminde de bu sorunla karşı karşıyayız. Hastanelerinin altyapısıyla birlikte mesleğinde son derece başarılı olan hekimleriyle ülkemiz sağlık turizmi konusunda öne çıkabilecek olan bölgemiz ulaşım problemlerinden dolayı istediği payı alamamaktadır.” 
    TARIM İHTARACATI ARTAR
    Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımının Çukurova’da üretilen tarım ürünlerinin yurt dışına ihracatı noktasında da katkı sağlayacağının altını çizen Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, şunları söyledi:
    "Turizm dışında ülkemizin en önemli tarım üretimi yapılan bölgelerinin başında da gelen Çukurova bölgemizde, yeni havalimanı sayesinde sadece yolcu trafiği değil, birçok ülkeye doğrudan gidecek kargo uçuşlarının artmasıyla da Çukurova’da üretilen tarım ürünlerinin yurt dışına ihracatı daha çok olacak bu da Çukurova’da üretim yapan çiftçinin gelirinin artmasına katkı sağlayacaktır. Antalya havalimanından bugün dünyanın çok sayıda ülkesine doğrudan uçan kargo uçakları sayesinde Antalya tarımında üretilen ürünlerin büyük çoğunluğu ihraç edilmektedir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow