hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zayıf akıma Türk Telekom neşteri

    Zayıf akıma Türk Telekom neşteri
    expand

    Zayıf akıma Türk Telekom neşteri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuri PİR/ADANA, (DHA)- ADANA'da kaliteli ve yüksek hızlı internet erişiminin sağlanması için Türk Telekom, Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında, zayıf akım tesisatıyla ilgili kontrollerin Türk Telekom tarafından yapılmasını ve uygunluk raporuna göre ruhsat işleminin gerçekleşmesini zorunlu kılan protokol imzalandı.
    Türk Telekom tarafından kentteki bir otelde 'Zayıf Akım Tesisatı Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapı müteahhitleri ve oda temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, kentteki alt yapıyı iyileştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "İletişim düne kadar sadece sesi taşıyordu, bugün iletişim demek sağlık demek, bankacılık demek, eğitim, imalat, hizmet sektörü demek. Yani iletişim her şey demek her şey demek. Bu iletişimin sağlıklı yapılabilmesi için zayıf akım tesisatlarımızın da geleceğe hazırlanması gerekiyor" dedi.
    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kentin yararına çalışan tüm paydaşlarla olduğu gibi Türk Telekom ile de kentin yararına önemli işbirliklerine imza atacaklarını söyledi.

    Adana Valisi Mahmut Demirtaş da hükümetin Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı başlıklı yol haritasıyla 2023’te her eve 100 megabit genişbant internet erişimini sağlamayı hedeflediğine dikkat çekti. Türk Telekom ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin imzalayacağı protokolle artık zayıf akım tesisatı ile ilgili kontrollerin de Türk Telekom tarafından yapılmasının zorunlu tutulacağını ve uygunluk raporuna göre ruhsat işleminin gerçekleşmesinin sağlanacağını aktaran Vali Demirtaş, "Bu sayede bina içi kablolamanın fiber optik kablo ile yapılmasıyla; kaliteli ve yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak ve en önemlisi vatandaşımızın memnuniyeti artacaktır. Zayıf akım tesisatı noktasında acil, hızlı ve yerinde adımları bugünden itibaren mutlak surette atmak zorundayız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmaların ardından Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, zayıf akım tesisatına ilişkin sunum yaptı. Sunumdan sonra ise Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ile Tohumoğlu tarafından, zayıf akım tesisatı ile ilgili kontrollerin de Türk Telekom tarafından yapılmasının zorunlu tutulacağına ilişkin protokol imzalandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow