hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtarlar anlattı, Akay not aldı

    Muhtarlar anlattı, Akay not aldı
    expand

    Muhtarlar anlattı, Akay not aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Bahçeşehir Spor Kompleksi'nde bölge muhtarlarıyla bir araya geldi.
    Başkan Akay, belediye ilgili müdürlerinin de katıldığı toplantıda, Bahçeşehir Mahalle Muhtarı Hasan Ali Berktaş, Yeşiloba Mahalle Muhtarı Ali Yaylalı,  Yenimahalle Muhtarı İdris Demir ve Sarıhuğlar Mahalle Muhtarı Ertan Çinerkan’ı dinledi. Muhtarlardan gelen istek ve talepleri tek tek değerlendiren Akay,  daha sonra muhtarlarla birlikte mahallelerinde yapılmasını istedikleri hizmetleri yerinde görmek için incelemelerde bulundu.
    Seyhan’ın 96 mahallesini ve 10 bini aşan sokağını en iyi bilenlerin muhtarlar olduğunu kaydeden Başkan Akay “Mahalle ve sokaklarımızı yerinde denetleyerek eksikleri tespit ediyoruz. Bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız muhtarlar da bize talep, öneri ve şikayetlerini aktararak bölgelerine gerekli olan, doğru hizmeti hızlı bir şekilde sunmamıza katkı veriyorlar. Muhtarlarımızla istişare ettiğimiz toplantıları ve doğrudan yerinde tespit ziyaretlerimiz ile halktın taleplerini almaya görevimiz süresince devam edecek” dedi.
    ÖNCELİKLİ HİZMET
    Hizmette önceliklerin halk tarafından belirlendiğini ifade eden Başkan Akay, kırsaldaki yurttaşın talebiyle merkezdeki yurttaşın taleplerinin farklı olabildiğini kaydetti. Bu nedenle bölge halkı ve muhtarlarla sıkı bir diyalog içerisinde olduklarını aktaran Başkan Akay, şöyle devam etti:
    "Eskiden köy olup daha sonra mahalleye dönüşen kırsal kesimdeki mahallelere, merkezdeki mahallelerle farkın kapanması için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Oralara defalarca gittik. Çünkü kırsal kalkınma ile ilgili yapacağımız çalışmalar uzun soluklu olacak. Merkez mahallelerimizi de ziyaret ediyor, eksikleri yerinde tespit ediyoruz. Bölge muhtarlarımızla yaptığımız çalışma toplantıları hizmet öncelikleri konusunda bize yol gösteriyor."
    Bölge Muhtarları, Başkan Akay’dan Park, sokakların iyileştirilmesi ve Seyhan Belediyesi'nin ürettiği boya ile ibadethane ve okulların boyanması talepleri iletildi. Başkan Akay, talepleri not alırken, belediyenin kendi imkanlarıyla kurduğu 'Boya Atölyesi'nde boyanacak alanlarla uyumlu renk üretimi yapıldığını belirtti. Bugüne kadar üretilen boyanın, belediyenin ihtiyacı dışında, talebe göre kamu kurumları, devlete ait kreşler, ibadethaneler ve okulların renklendirildiğini anlatan Başkan Akay, belli bir program dahilinde talebin yerine getirileceğini söyledi.
    Başkan Akay, daha sonra muhtarlarla birlikte mahallelerde yerinde tespitler yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow