hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüreğir'de camiler ibadete hazır

    Yüreğirde camiler ibadete hazır
    expand

    Yüreğir'de camiler ibadete hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi, sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camiler için temizlik seferberliği başlattı.
    Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süredir toplu ibadetlere kapalı olan ve normalleşme programı çerçevesinde 29 Mayıs Cuma günü sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camilerde yoğun bir temizlik çalışması yapıyor. Ekipler, Cuma namazı kılınacak alanlarda vatandaşların daha güvenli bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için dezenfekte çalışmaları uyguluyor. Bu kapsamda ilçede bulunan camiler özel ilaçlarla dezenfekte edilip iç ve dış bölümleri ile halılar aynı anda hem sıcak hem de soğuk hava veren makinalarla temizlendi.
    Tüm tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Fatih Mehmet Kocaispir, "Vatandaşlarımızın uzun bir aradan sonra camilerimizde gönül rahatlığı ve huzurla temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için tüm tedbirleri almış durumdayız. Camilerimizi hem dezenfekte ettik, hem de baştan aşağı temizleyerek hijyenik hale getirdik. İbadetlerimizi yaparken de sosyal mesafe kuralına mutlaka riayet edelim. İnşallah biraz daha sabırla bu zor günleri geride bırakacağız" diye konuştu. 
    YÜREĞİR’DE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİ VE ALANLAR
    29 Mayıs Cuma günü Yüreğir’de Cuma namazı kılınacak camiler ve alanlar da belirlenen camiler şöyle: Fet Ahmet Gülşen Camii, Zirai Donatım Fatih Camii, Levent Camii, Hz. Osman Cami, Yüreğir Kültür Merkezi Bahçesi, Hanımeli Semt Pazarı, Akıncılar Kapalı Semt Pazarı, Atakent Kapalı Semt Pazarı, Serinevler Kapalı Semt Pazarı, Serinevler Spor Salonu, 19 Mayıs Mahallesi Spor Kompleksi, Gülergin Stadyumu, Kiremithane Tahtalı Park, Ulubatlı Hasan Mahallesi Türkmenoğlu Cami civarı ve Asri Mezarlık.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow