hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüreğirli kadınlar Kur'an-ı Kerim öğreniyor

    Yüreğirli kadınlar Kuran-ı Kerim öğreniyor
    expand

    Yüreğirli kadınlar Kur'an-ı Kerim öğreniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi'nin kültür evlerinde yıl boyu devam eden Kuran-ı Kerim kurslarına kadınlar ilgi gösteriyor.
    Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kültür evleri, ilçe sakinlerinin sosyal ve kültürel gelişiminin yanı sıra dini ihtisaslarına da katkı sunan eğitim hizmeti gerçekleştiriyor. 9 kültür evinde yılın 11 ayı devam eden Kur’an-ı Kerim kursları hafta içi her gün 10.00-15.00 saatleri arasında 7-12 yaş çocuklar, 13-18 yaş gençler ve yetişkinler olmak üzere üç grupta veriliyor. Ramazan ayı ile birlikte özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda eğitimler sıfırdan Elifba ile başlıyor, tecvidli okuma şeklinde devam ediyor. Kursiyerler ayrıca 'Fıkıh', 'Peygamberimizin Hayatı' ve 'Güncel Hayat' dersleri de alıyor.
    Mahalle sakinlerini kurslara katılmaya davet eden Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, kültür evlerinde bir aile ortamı olduğunu belirterek, “Kurslarımızın yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Kurslarımızda hem Kur'anı Kerim eğitimi hem de temel dini bilgiler eğitimi veriliyor. Fedakarlık yaparak burada eğitim alan kursiyerlerimize, eğitimcilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow