hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Besni'de 'Aile Destek Merkezi' açıldı

    Besnide Aile Destek Merkezi açıldı
    expand

    Besni'de 'Aile Destek Merkezi' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman),(DHA)- ADIYAMAN Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkıları ile yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi törenle açıldı.
    Açılış programına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik ve ilçe yöneticileri katıldı. Kuaförlük, aşçılık, dikiş nakış, el sanatları, seramik, Kur'an-ı Kerim öğrenme ve çok sayıda mesleki kursun bulunduğu merkezde kadınların mesleki yeterlilik kazanmaları ve istihdam sağlanması hedefleniyor. 
    Açılışta konuşa Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Toplumumda kadınların özel bir yeri olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:
    ''Kadın değerlidir, kıymetlimizdir, baş tacımızdır. Biz kadınlarımıza şiddetle değil, kadınlarımızı baş tacı yapacak bir nesil yetiştirmemiz lazım. Bugün açılışını yapacağımız bu merkezlerde çok önemlidir. Bugün Besni ilçemizde açılışını yaptığımız bu merkezde kadınlarımız bir yandan meslek öğrenerek sosyo kültürel açıdan kendilerini yetiştirirken diğer yandan ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum anlayışından hareketle Besnili kadınlarımıza hizmet edecek olan bu merkezin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.''
    Vali Mahmut Çuhadarve beraberindekiler konuşmaların ardından açılışı yapılan merkezi ziyaret etti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow