hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Besni'de Latif Doğan taziye evi açıldı

    Besnide Latif Doğan taziye evi açıldı
    expand

    Besni'de Latif Doğan taziye evi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman),(DHA)- ADIYAMAN’ın Besni ilçesinde, türkücü Latif Doğan tarafından yaptırılan taziye evi törenle açıldı.

    Besni Hasan Tütün Mahallesi'ne türkücü Latif Doğan tarafından yaptırılan taziye evinin açılışına Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Latif Doğan ve ailesi, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

    Taziye evi açılışında konuşan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, “Besnimizin, Adıyamanımızın yetiştirdiği büyük sanatçılarımızdan her zaman zevkle dinlediğimiz  Latif beyin taziye evinin açılışı için bir araya geldik. Taziyeler toplumsal kültürümüzün önemli bir parçası. Doğum her ne kadar gerçekse ölümde faniler için kaçınılmaz bir son. Ama toplumsal dayanışmanın önemli bir örneği olan taziyelerimiz yakınlarını kaybeden hemşerilerimizin, dostlarımızın yanında yer aldığımız, acılarını paylaştığımız, paylaşarak azaltmaya çalıştığımız önemli bir geleneğimiz. Ben öncelikle emeği geçen bu eseri kazandırmış olan Latif beye ve herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde ve ilimizde bu tür hayırlara imza atan bütün hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından Kuranı kerim tilaveti okunduktan sonra Latif Doğan taziye evinin açılışı yapıldı. Taziye evini gezen davetlilere helva ikram edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow