hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahta’da 800 fidan toprakla buluştu

    Kahta’da 800 fidan toprakla buluştu
    expand

    Kahta’da 800 fidan toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sercan SAKAR/KAHTA,(Adıyaman)-(DHA)-ADIYAMAN’ın Kahta ilçesi çataltepe köyü İbrahim Halil Ziyareti çevresinde bulunan mesire alanında 800 fidan toprakla buluşturuldu.
    Kahta Kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği ve İl Özel İdare destekleri kapsamında ihalesi yapılarak İbrahim Halil Ziyareti Mesire Alanı’nda çalışmalar hızla ilerliyor.
    Yeşil alan peyzaj çalışmaları devam eden mesire alanına Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, kurum amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri,TEMA Gönüllüleri, öğrenciler ve köylülerin katılımında başta çam ağacı olmak üzere yaklaşık 800 kadar ağaç türü toprak ile buluşturuldu.Kâhta Baraj bölgesinde hayata geçirilen Ebu Sadık Mesire alanı projesinden sonra vatandaşların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak büyük bir titizlikle hazırlanan İbrahim Halil Mesire Alanı içersinde basketbol ve voleybol sahaları ile beraber kafeteryalar, kamelyalar, oturma grupları, barbeküler, kurban kesim yeri, mutfak, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ters çadır ve otopark yer alıyor.
    Çalışmalar hakkında bilgi veren Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, "Ebu Sadık Mesire alanından sonra yapımında sona yaklaşılan ikinci büyük mesire alanını burada hayata geçirdik. İbrahim Halil Ziyareti Mesire Alanı projemiz ve yapımına başladığımız sahil yolu projemiz tamamlandığında Kahta ilçemiz yeni bir vizyona kavuşacak. Kahta’da yine ilkler arasında yer alacak Mesire alanımızda bugün vatandaşlarımızın tüm kesimleri ile birlikte ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdik. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 800 kadar ağaç toprak ile buluşturuldu. Bölgenin doğal güzelliği korunarak inşa edilen İbrahim Halil Ziyareti Mesire alanımız tamamlandığında vatandaşlarımız aileleri ile birlikte haftanın 7 günü rahatlıkla gelip hoşça zaman geçirebilecekleri,kendilerine sakin bir köşe bulup doğayla baş başa kalabilecekleri bir mekana sahip olmuş olacaklar. Bu önemli tesisi ilçemize kazandıran başta sayın Valimiz ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere diğer tüm milletvekillerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık’a, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan’a, emeği geçen her kese ve bugün gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma etkinliğine katılan her kese teşekkür ediyorum” dedi.
    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow