hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binlerce kişi Sahabe Safvan bin Muattal’ın kabrinde buluştu

    Binlerce kişi Sahabe Safvan bin Muattal’ın kabrinde buluştu
    expand

    Binlerce kişi Sahabe Safvan bin Muattal’ın kabrinde buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sercan SAKAR/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’ın Samsat ilçesinde binlerce kişi, Sahabe Safvan bin Muattal’ın kabrinde buluştu.

    Adıyamanlılar Vakfı'nın organize ettiği programlar Sahabe Safvan Bin Muattal türbesinde anma programı düzenlendi. Programa, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, STK Başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.  

    Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşma, dağıtılan aşura ve okunan ilahi ve ezgilerle devam etti.

    Program sonrası Vali Aykut Pekmez ve protokol üyeleri Adıyaman’ın en büyük manevi değeri Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek dua etti. Ziyaret sonrası Vali Pekmez ve beraberindeki heyet, Sahabe Safvan Bin Muattal’ın türbesinin bulunduğu yerde yapılan Sahabe Cami inşaatını inceledi. 

    Milletvekili Ahmet Aydın ise Adıyamanlılara külliye müjdesi verdi. Yapımına başlanan Safvan bin Muattal Külliyesinin en yakında bitirileceğini belirten Aydın, "Külliyenin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 25 oranında.  Kalan kısmının bitirilmesi 30 milyon TL’ye ihtiyaç var. Konuyu Cumhurbaşkanı’mıza taşıdık. Kendisi zaten baştan beri takip ediyor. Kendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talimat verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız da ,’O külliyeyi bitirip o bölgeye hediye edeceğiz’ dedi. Süreci takip ediyoruz. En kısa sürede külliyeyi bölgeye kazandıracağız" dedi.

    Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak ise Türkiye'de kabri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan bin Muattal'ın Adıyaman için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, Safvan bin Muattal'ın yeteri kadar tanıtılmadığını ifade etti.  

    Yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Aybak, "Buradaki külliyenin yapımında Adıyamanlılar Vakfı olarak öncülük yaptık, böyle bir proje geliştirdik. Safvan Bin Muattal'da her sene bir etkinlik, bir program düzenleyerek hem inanç turizmimize bir katkıda bulunmak, hem de böyle bir değerimize ahde vefa olması açısından tanıtımını yapmak istiyoruz. Bizler bu programı artık her sene tekrarlamayı  düşünüyoruz. Özellikle 2020'yi Safvan Bin Muattal yılı olarak tanıtmak ve böyle bir programın içerisine girmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow