hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit aileleri ve gaziler 15 Temmuz yemeğinde buluştu

    Şehit aileleri ve gaziler 15 Temmuz yemeğinde buluştu
    expand

    Şehit aileleri ve gaziler 15 Temmuz yemeğinde buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Valisi Aykut Pekmez, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri kapsamında, akşam yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

    Adıyaman Valiliğinin ev sahipliğinde Türkiye Petrolleri Cendere Konuk evinde düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Gürfidan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

    Yemek öncesi konuşan Vali Pekmez, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten büyük bir onur duyduğunu belirterek Hakkari’de şehit olan askerler için rahmet diledi. Vali Pekmez konuşmasının devamında şunları söyledi:

    "Bugün burada şehitlerimizin vatan için verdikleri can sayesinde sizlerle bu sofrada buluşuyor, bu şanlı bayrak altında özgürce yaşayabiliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yıldönümü vesileyle sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen o gün nasıl büyük bir badire atlattığımızı bugün daha iyi anlıyoruz. 15 Temmuz şanlı tarihimize eklenen önemli kahramanlıklardan biridir.  Ama maalesef aynı zamanda kara bir gün. Niye kara bir gün? Çünkü bu ülkenin ve milletimizin savunması için alınan uçakların, helikopterlerin, tankların, bu vatanı korumak için maaş alanların maalesef vatandaşlarımıza bomba yağdırdığını, TBMM’yi ve emniyetimizi bombaladığını gördük. Bu yönüyle o günü tarihimizde kara gün olarak anacağız. Aynı zamanda büyük bir kahramanlık günüydü o gün. Çünkü elinde sadece Türk Bayrağı olan vatandaşlarımız, tarih boyunca gösterdiği gibi vatan, bayrak ve ezan söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiği gibi o günde gösterdi. Bedenini tankların ve uçakların önüne siper ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları doldurarak, o hain ve kalleş girişimi püskürtü.  Allah şehitlerimizden razı olsun, mekanları cennet olsun. Kahraman gazilerimize de sağlık sıhhat ve uzun ömürler diliyorum."

    Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçi’nin yaptığı duanın ardından program sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow