hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Uzman Çavuş Musa Vuruşkan için mevlit okutuldu

    Şehit Uzman Çavuş Musa Vuruşkan için mevlit okutuldu
    expand

    Şehit Uzman Çavuş Musa Vuruşkan için mevlit okutuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)- ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerce 2017 yılında üst bölgesine yapılan saldırıda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan, şehadetinin ikinci yılında memleketi Adıyaman'da mevlit ile anıldı.
    Şehit Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan’ın ailesi tarafından Gölbaşı ilçesine bağlı Hamzalar Köyünde düzenlenen mevlit programı ve iftar yemeğine Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Gölbaşı Kaymakamı Adem Kaya, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mücahit Avkıran, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    İftara doğru başlayan mevlit programında, Gölbaşı Müftülüğü görevlileri tarafından Kuran ve mevlidi okunarak ilahiler seslendirildi. 
    Mevlid sonrası ezanın okunmasıyla birlikte iftarlar açıldı. Vali Pekmez, şehit Musa Vuruşkan’ın çocukları Oğuzhan, Elif Ecrin ve Muhammed Berat’ı kucağına alarak sohbet etti.  
    İftar sonrası Vali Pekmez, şehidin babası Mehmet Vuruşkan’a üzerinde Türk Bayrağı olan kristal şilt takdim ederek, acılı aileye başsağlığı ve sabır diledi.
    Şehit Uzman Çavuş Musa Vuruşkan’ı şehadetinin 2'inci yıldönümünde rahmet ve hayırla yad ettiklerini belirten Vali Aykut Pekmez, "Şehadet makamı bizim inancımıza göre peygamberlik makamından sonra gelen en yüce makamdır. Bu topraklar üzerinde huzurlu bir şekilde yaşayıp, geleceğe güvenle bakabiliyorsak bu şehitlerimizin mübarek kanları sayesindedir. Vatan, millet ve mukaddesat uğruna bu makama erişen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin en kıymetli emanetleri olan aileleri ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır, gönlümüz ve kapımız onlara her zaman sonuna kadar açıktır" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow