hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Çuhadar, Perre Antik Kenti'ni inceledi

    Vali Çuhadar, Perre Antik Kentini inceledi
    expand

    Vali Çuhadar, Perre Antik Kenti'ni inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Valisi Mahmut Çuhadar, Kommagene uygarlığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti Nekropol alanını inceledi. 
    Alanı gezerek kaya mezarlarını inceleyen Vali Çuhadar, Perre Antik Kentinde İl Özel İdaresi koordinesinde önümüzdeki günlerde başlatılacak olan çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık’tan bilgi alırken, Perre’nin tarihi ve bugüne kadar alanda yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili de Müze Müdürü’nden bilgi aldı. 
    M.Ö. 1'inci yüzyıldan günümüze kadar gelen ve Kommagene Krallığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti Nekropol alanında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje ve yapılacak peyzaj çalışmalarıyla ile kaya mezarları içerisinde eski dönemlerdeki yaşantılar görsellerle canlandırılacak. 
    Perre Antik Kentindeki incelemelerinin ardından Vali Çuhadar, Örenli (Pirin) Mahallesi'nde bulunan ve tarihi kaynaklara göre kervanlar ve orduların dinlenme yeri olarak kullanan 2 bin yıllık tarihi Roma Çeşmesini inceledi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow