hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    112'ye gelen çağrıların yüzde 50'si gereksiz

    112ye gelen çağrıların yüzde 50si gereksiz
    expand

    112'ye gelen çağrıların yüzde 50'si gereksiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gülsün Ateş Doğan, kurumların acil çağrılarının 2017'den itibaren tek çatı altında 112'de toplandığını belirterek, gelen çağrıların yüzde 50'sinin gereksiz aramalar olduğunu söyledi.

    Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen toplantıda, kentteki kurumların acil çağrılarının 2017'den itibaren tek çatı altında 112'de toplandığını açıklayan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gülsün Ateş Doğan, asılsız ihbar ile gereksiz çağrılar hakkında değerlendirmede bulundu.

    Asılsız ihbarların yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Doğan, "Her iki çağrıyı da şu şekilde ayırt ediyoruz. Anons sırasında, '112 Acil Çağrı Merkezini aradınız' şeklindeki bant konuşmasında gelen çağrıların yüzde 50'si kapanıyor. Bunun çeşitli sebepleri var. 'Telefonum çalışıyor mu?' diye 112'yi arıyorlar. Yine, kişiler, telefonundaki arıza için '112'deki bant kaydını duyabilecek miyim?' diye arıyor. Dolayısıyla gelen çağrıların yüzde 50'si bu tür aramalar oluyor. Çünkü hattımızın ücretsiz olduğu herkes tarafından biliniyor" dedi.

    Acil Çağrı Merkezinin 2018'de Afyonkarahisar'da yaklaşık 800 bin çağrı aldığını vurgulayan Gülsün Ateş Doğan, "Bunların yaklaşık 400 bini asılsız çağrılardı. Biz de bu gereksiz 400 bin çağrıyı araştırmak durumunda kalıyoruz. Ayrıca, bunların arasında nadir bir oranda da 112'yi özellikle arayıp rahatsız edenler de var. Bunlar çocuk değil, yetişkinlerden oluşuyor. Bu insanlarda hem bizi hem de hatlarımızı meşgul ediyor" diye konuştu.

    Bu nedenle gerçekten yardıma ihtiyacı olanların da bu hatta maalesef bekletilebildiğine dikkati çeken Doğan, gereksiz çağrılarla hattın meşgul edilmemesi uyarısında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow