hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    81 okula Afyonkarahisar lokumu

    81 okula Afyonkarahisar lokumu
    expand

    81 okula Afyonkarahisar lokumu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya üzerinden 'Okullar açıldığında ilk teneffüs 40 dakika' paylaşımına Afyonkarahisar lokumu ile destek verdi. 81 ilde 81 okula ulaştırılmak üzere Gastronomi Birimi tarafından hazırlanan lokumlar gönderildi.
    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma sessiz kalmayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatı üzerine Gastronomi Birimi tarafından özenle hazırlanan lokum kutularını illere gönderilmeye başlandı. Hazırlanan kutuların içerisinde lokumun yanı sıra belediye tarafından hazırlanan şehir postası gazetesi, kültürel yayınlar ve başkanın kaleme aldığı mektup yer aldı.
    'ÖĞRENCİLERİMİZE LOKUMLARIMIZI GÖNDERİYORUZ'
    Hazırlanan lokum kolilerini inceleyen Başkan Mehmet Zeybek, eğitime olan desteğin her aşamada devam edeceğini söyleyerek, "Pandemi süreci başlayıp da yüz yüze eğitime ara verilince Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Bey'in sosyal medya üzerinden bir açıklaması vardı. Bakanımızın açıklamasının ardından bir kampanya başlamıştı. Her ilimiz kendi yöresel ürününü pandemiden sonra öğrencilerin tatması için göndereceklerini beyan etmişlerdi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak kendi ilimiz başta olmak üzere toplam 81 ilimizdeki belirlenecek olan okullara Afyon lokumumuzu ikram edeceğimizi söylemiştik. 80 ilimize bu paketleri göndermeye başlıyoruz. Ayrıca kolilerimizin içerisine idarecilerimiz için bir de mektup koyuyoruz. Şehrimizin yöresel lezzetlerini tatmak üzere Afyonkarahisar'a davet ediyoruz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize kazasız belasız ve virüsten kurtularak başarılı bir eğitim dönemi geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow