hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşu kutlandı

    Afyonkarahisarda Jandarma Teşkilatının kuruluşu kutlandı
    expand

    Afyonkarahisar'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşu kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) -AFYONKARAHİSAR'da Jandarma Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Programda jandarma komutanlığında görevli köpeklerin gösterisi büyük beğeni topladı.

    İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, vali yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Ümit Şeref Kayacan, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürleri ve protokol üyeleri katıldı. Kutlama programı kapsamında komutanlıkta görevli köpekler gösteri yaptı. Köpeklerin arama kurtarma, bomba ve itaat gösterisi kutlama törenine katılanlardan büyük alkış aldı. Daha sonra Vali Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri jandarmanın kullandığı ekipmanların yer aldığı stantları inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

    İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, jandarmanın Türk milletinin sonsuz güvenine mahzar olduğunu söyledi. Çömez, "Kurulduğu günden bu yana kardeş emniyet teşkilatı ile günlük yaşamın her alanında ve bu güzel vatanın her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk ve yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuştur. Bu anlamlı günde Jandarma Teşkilatı'nın ulaştığı bu onurlu seviyeye emek, gayret ve alın teri bulunan büyüklerimize müteşekkiriz. Jandarma Genel Komutanlığı personelinin her zaman olduğunu gibi görevini icra ederken ve hizmet yürütürken yürürlükteki kanun ve nizamları kendisine rehber almakta her türlü çözüm ve tedbiri hukuk içerisinde aramaktadır. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fizik ve moral birliğiyle kutsal vatan toprağı üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

    Vali Mustafa Tutulmaz, jandarma ve emniyetin suç ve suçluyla mücadelede her geçen gün önemini daha fazla arttırdığını belirterek, bu mücadelenin çok çetrefilli hale geldiğini vurguladı. Vali Tutulmaz, "180 yıl sadece sembolik bir yıl, devlet olgusu ile beraber güvenlik ihtiyacı da ortaya çıkmıştır. Zaten bir yönüyle toplum sözleşmesi olarak bakıldığında devleti kuran vatandaşlar devlete kendi güvenliklerini sağlamak karşılığında egemenliklerini devletin bağrına bırakmıştır. Suçlu ve suçla mücadele çok çetrefilli bir hale gelmiştir. Bununla mücadele edecek kamu görevlileri de gerek jandarma gerek emniyet aynı çetrefili çözebilecek beceri ve donanım içerisinde olması gerekir. Şükür şu anda gereken emniyetimiz ve gerekse jandarmamız suçlu ve suçluyla mücadelede gerçekten çok önemli başarılar elde etmiştir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow