hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar'da LGS birincisi ödüllendirildi

    Afyonkarahisarda LGS birincisi ödüllendirildi
    expand

    Afyonkarahisar'da LGS birincisi ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) soruların tamamını doğru cevaplandırarak 500 tam puan alan Türkiye birincilerinden Şemsettin Karahisari Ortaokulu öğrencisi Elif Lale Özdemir ödüllendirildi.
    Afyonkarahisar Şemsettin Karahisari Ortaokulu öğrencilerinden Elif Lale Özdemir, geçen günler yapılan LGS sorularının tamamını doğru cevaplayarak, Türkiye birincileri arasında yer aldı. Elif Lale'nin bu başarısını Şemsettin Karahisari Ortaokulu Müdürü Necan Dündar ve okul öğretmenleri kutladı. Elif Lale Özdemir'i kutlamak için okul içerisinde bir etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda Elif Lale'ye çeyrek altın ve plaket takdim edildi. Okul Müdürü Necan Dündar, Elif Lale Özdemir'i ve ailesini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.  
    HEDEFİMDE GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VAR
    Elif Lale Özdemir, elde ettiği başarıyı ilkokul yıllarından beri düzenli çalışmaya borçlu olduğunu belirterek, ileride genetik mühendisi olmak istediğini söyledi. Özdemir, "Mutluyum tabii bu büyük bir başarıdır. Öncelikle ben dersi çok iyi dinleyen bir öğrenciyim. Aşırı olmamakla birlikte test çözdüm. Bunların kaliteli olmasına dikkat ettim. Yanlışlarımı öğretmenlerime sorarak öğrendim. Sürekli deneme çözdüm. Kesinlikle ben ilkokuldan beri düzenli çalışan birisiyim. Ben günde 200- 250 test çözerek çalışıyorum. İleride genetik mühendisi olmak istiyorum" dedi.
    Elif Lale'nin annesi Sultan Seven Özdemir, öğrencilerin her zaman motivasyonlarını yüksek tutmak gerektiğini söyledi. Düzenli çalışmanın önemine değinen anne Özdemir, "Bundan sonra sınava girecek öğrenci ailelerine şunu söylemek isterim. Öğrenciyi kesinlikle yormamak gerekiyor. Yani motivasyonunu yüksek tutmak gerekiyor. Biz okuldan geldikten sonra 2- 3 saat onun motivasyonunu yükseltmek için sohbet ederdik. Daha sonra motivasyonu sağladıktan sonra ders çalışmaya geçerdi. Yanlışları olduğunda mutlaka öğretmenlerine sorardı. Benim çocuğum kurs kurs gezmedi. Okul öğretmenlerini dinleyerek, okul kurslarına gelerek o şekilde başarıyı sağladı" diye konuştu.
    Baba Fatih Özdemir de Elif Lale'nin kitap okumayı seven bir öğrenci olduğunu belirtti. Elde ettiği başarıda kitap okumanın etkisinin yüksek olduğunu kaydeden Özdemir, "Elif Lale kitap okumayı seven bir öğrenciydi. Bu başarısının en büyük etkenlerinden birisinin bu olduğunu düşünüyorum. Kendisi de ifade etti zaten ilkokuldan beri düzenli olarak çalışan bir çocuğumuz var. Bu başarıyı bekliyorduk. Umduğumuzu da elde ettik çok şükür" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow