hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar'dan İdlib'e yardım

    Afyonkarahisardan İdlibe yardım
    expand

    Afyonkarahisar'dan İdlib'e yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Temsilciliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 200 bin TL'lik insani yardım malzemelerini taşıyan 2 tır İdlib'e gönderildi.

    Afyonkarahisar İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında 2 tır insani yardım İdlib'e gönderildi. Afyonkarahisar İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, 10 yılı aşkın süredir devam eden savaşta 100 binlerce insanın hayatı, hayalleri ve ömürlerinin yok olduğunu, milyonlarca insanın da mülteci durumuna düştüğünü söyledi.

    Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de ensar olmak görevini devam ettirdiklerini aktaran Ahmet Ertürk, "Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun AFAD başkanlığında İHH ve birçok yardım kuruluşuyla birlikte organize etmiş olduğu, duyurusunu yapmış olduğu İdlib'e yardım çağrısına Afyon İHH gönüllüleri olarak sessiz kalmadık. Afyon il merkezi ve ilçelerden çeşitli yardımları hazırladık. Bugün itibariyle 2 tırımız yola çıkacak ve Reyhanlı'daki lojistik merkezimize ulaşacaktır. Bu tırımızda ranza, yatak, un ve muhtelif gıdalardan oluşan yaklaşık olarak 200 bin TL'lik bir yardım bulunuyor. Kampanyamıza desteklerini veren tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz ve yardım tırı gönderdiğimizde kurduğumuz cümleyi tekrar ediyoruz. İnşallah ümit ediyoruz ki, Suriye'deki savaş biter ve bu gönderdiğimiz tır son olur" dedi.

    Konuşmanın ardından yardım tırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bölgeye uğurlandı.

    FOTOĞRAFLI:

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow