hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKÜ rektörlüğünde görev değişimi

    AKÜ rektörlüğünde görev değişimi
    expand

    AKÜ rektörlüğünde görev değişimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Karakaş görevi Prof. Dr. Mustafa Solak'tan devraldı.

    AKÜ Rektörlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen devir teslim törenine Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş'un yanı sıra her iki üniversitenin rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve daire başkanları katıldı. Törende görevini devreden Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ'de yeni bir dönemin başlangıcını yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Karakaş'a görevinde başarılar dileyen Solak, "Hepinize sonsuz şükranlarımı sunarım. 2011 Mart ayından bu yana yürüttüğümüz rektörlüğü bugün itibariyle yaklaşık 8 yıldır beraber çalıştığım Rektör Yardımcım Prof. Dr. Mehmet Karakaş kardeşime teslim etmekten büyük kıvanç duyuyorum. Yıllardır beraber çalıştık, birçok problemleri beraber çözdük ve bir çok bilgileri beraber ürettik. Kendisine de ayrıca rektörlük görevimde verdiği destekleri, ürettiği bilgileri özellikle eğitim öğretim alanında yaptığı katkılara teşekkür ediyorum. Bunlar yapılan çalışmalar, hafızalardan silinmeyecektir" dedi.

    Yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş da Prof. Dr. Mustafa Solak'tan çok şey öğrendiğini kaydetti. Karakaş, şöyle konuştu:

    "1993 yılından itibaren başladığım çalışma hayatıma Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafıma tevdi etmiş olduğu görevime rektör olarak devam edeceğim. Tabii ki bu 26 yıllık süreyle ilgili anlatacağımız çok şey var ama bugünün anlamı farklı. Devir teslim törenimiz var. Sayın Rektörüm Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitemize hizmet ediyor. Son 8 yıl ise rektörlük görevini sürdürdü. Bu 8 yıl içerisinde önce rektör danışmanlığı, dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bu süre içerisinde kendisinden çok şey öğrendim. İş takibi, ayrıntılar üzerinde incelikli duruşu ve karar alırken istişareye önem vermesi önemli kritik kararları alması gibi sayabileceğimiz birçok konu hakkında kendisinden çok şey öğrendik. Bu süre içerisinde rektörümüzün üniversitemize çok katkıları oldu. Gerek fiziki altyapı olsun, gerek akademik süreçlerle ilgili olsun aynı zamanda rektörlük yaptığı dönem Türkiye'nin zorlu bir sürecini içeriyordu. Bu zorlu süreci yine hep birlikte sürdürdük. Ben hocama üniversitemize verdiği hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Üniversiteyle şehir arasında ilişkide yeni bir dönem açıldı. Biz bu süreci önümüzdeki dönemde aynen devam ettirmek istiyoruz. Bir çıta daha yukarı çıkarmaya çalışacağız."

    Konuşmaların ardından eski Rektör Solak'a yeni Rektör Karakaş tarafından hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow