hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolvadin'de enkaz kaldırma çalışması

    Bolvadinde enkaz kaldırma çalışması
    expand

    Bolvadin'de enkaz kaldırma çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesi çarşı merkezinde meydana gelen yangın sonrasında enkaz kaldırma çalışması yapıldı. İş yerlerinin yerine 90 gün içerisinde yenileri yapılacak.

    Bolvadin çarşı merkezinde 28 Ocak gecesinde yaşanan yangında etkilenen iş yerlerinde başlatılan inceleme çalışmalarının ardından belediye ekipleri tarafından enkaz kaldırma çalışması yapıldı. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangında yanan iş yerlerinin enkazı kaldırıldı. 10'a yakın iş yerinin yanarak kullanılamaz hale geldiği yangında zarar gören dükkanların yerine Bolvadin Belediyesi iştiraki Bolgiysan Yatırım A.Ş. tarafından 90 gün içerisinde yenilerinin yapılacağı bildirildi.

    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yapısal ön hasar tespit sonucuna göre; 5 bağımsız bölümden oluşan 3 binanın hasarsız olduğu, 2 bağımsız bölümden oluşan 1 binanın az hasarlı olduğu, 10 bağımsız bölümden oluşan 5 binanın yıkık olduğu, 14 bağımsız bölümden oluşan 7 binanın ise ağır hasarlı olduğu tespit edilmişti.

    Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çarşı merkezimizde meydana gelen yangın sonrası çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kentsel yenileme projemizde tüm yetkilere sahibiz. Çarşı merkezimizdeki kentsel yenileme projemizde vatandaşlarımız ile helalleşerek, anlaşarak çalışmalarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak yaşanan bu üzücü olaylar yenileme projemizin önemini ve acili yetini tekrar ortaya koymuştur. Sayın Valim Gökmen Çiçek ve Sayın Bakanım Veysel Eroğlu beyin talimatları ile koruma kuruluna yangın görsellerini paylaştık ve acil toplantı çağrısında bulunarak yıkım kararını istedik. Vekâletler tamamlandığı zaman da, proje onayı ile birlikte, kış mevsiminde olsak bile, Allah'ın izni ile 90 günde inşaatları bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Yangında zarar gören esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnanıyorum ki, birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız. Rabbim devletimize zeval vermesin" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow