hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolvadin'de tarih gün yüzüne çıkıyor

    Bolvadinde tarih gün yüzüne çıkıyor
    expand

    Bolvadin'de tarih gün yüzüne çıkıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde bulunan Üçhöyük Antik Kenti'nde kurtarma kazıları başladı.
    Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından kurtarma kazısının başlatıldığını belirtilen kazıda, Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü'nün başkanlığında farklı üniversitelerden 6 arkeoloğun katılımıyla oluşturulan bir ekiple çalışma yapılıyor. 2021'de de kazı yapılması planlanan Üçhöyük'ün daha geniş alana yayıldığı ve bilinenden daha büyük bir yerleşim yeri olduğu tahmin ediliyor.
    Selçuklu Mahallesi'ndeki Üçhöyük mevkisinde Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özdemir Koçak, Dicle Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi İsmail Baytak ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Mustafa Bilgin idaresinde yüzey araştırması yapılıyor.
    Bölgede inceleme yapan Kaymakam Adem Öztürk, Prof. Dr. Özdemir Koçak'tan bilgi aldı. Kazı alanında da incelemelerde bulunan Kaymakam Adem Öztürk, kurtarma kazılarının Üçhöyük Antik Kenti'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow