hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Sufi Yolu' seyyahları Afyonkarahisar'da

    Sufi Yolu seyyahları Afyonkarahisarda
    expand

    'Sufi Yolu' seyyahları Afyonkarahisar'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- HOLLANDA, Endonezya ve Malezya'dan Türkiye'ye gelen 15 gezgin, İstanbul'da Eyüp Sultan Türbesi'nden başladıkları 801 kilometrelik 'Sufi Yolu' güzergahında Afyonkarahisar'da Bolvadin Kırkgöz Köprüsü'nde mola vererek, kentin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.
    1İstanbul'da Eyüp Sultan Türbesi'nden başlayarak Konya'daki Mevlana Türbesi'ne uzanan 801 kilometrelik 'Sufi Yolu' güzergahındaki ziyaretlerde Türkiye'de geçmişte yaşamış sufi, şair, alim ve bilginlere ait mekanları yeniden canlandırmak, kültür ve inanç turizminde farkındalık oluşturmayı amaçlanıyor. Hollanda, Endonezya ve Malezya'dan Türkiye'ye gelen 15 gezgin, rotalarında yer alan Bolvadin'de Korkgöz Köprüsü'nde mola verdi. Burada kentin tarihi ve kültürel değerleri hakkında gezginlere bilgi aktarıldı.  Gezginlerin Afyonkarahisar'ın ardından Konya'ya giderek, 40 günlük yolculuğu tamamlamayı hedefledikleri belirtildi.
    Yolculuk hakkında bilgi veren Fikri Bekbaş, "Avrupa'daki yürüyüş yollarına farklı olarak bu inanç yolu 'Sufi Yolu' diye adlandırıldı. İstanbul'da Eyüp Sultan'dan başlayan yürüyüşümüz, Yalova, Bilecek'te Söğüt, Eskişehir'de Seyitgazi Han ilçesi sonrasında Seyit Battal Gazi'nin türbesi ziyaret edildi. 18 Haziran yürüyüşümüz Konya'da sona erecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow