hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üçhöyük'te kurtarma kazıları ilk etabı tamamlandı

    Üçhöyükte kurtarma kazıları ilk etabı tamamlandı
    expand

    Üçhöyük'te kurtarma kazıları ilk etabı tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Bolvadin ilçesinde devam eden Üçhöyük kurtarma kazısı alanında incelemede bulundu.

    Bolvadin'de yer alan ve 2020 yılı yaz döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurtarma kazısı izni verilen Üçhöyük'ü ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Arkeoloji Müzesi Müdürü arkeolog Mevlüt Üyümez'den kazı alanı hakkında bilgiler aldı.

    2020 yılında ilk defa gerçekleştirilen Üçhöyük kurtarma kazısının ilk etabın sonuna geldiğini ve 2021'de de kazının yapılması planladıklarını ifade eden Mehmet Tanır, "Kazı kurumumuz adına Müze Müdürümüz Mevlüt Üyümez başkanlığında yürütülüyor. Müdürlüğümüzün Müze Müdürü Mevlüt Üyümez başta olmak üzere, Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özdemir Koçak'a, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bilgin ve Dicle Üniversitesi'nden İsmail Baytak olmak üzere tüm ekibi kutluyorum. Bakanlığımız adına Valimizin himayesinde yürüttüğümüz kazı arkeoloji tarihinde ses getirdi. İlimize ve bilim dünyasına hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow