hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Çiçek Yedikapılar Manastırı'nı inceledi

    Vali Çiçek Yedikapılar Manastırını inceledi
    expand

    Vali Çiçek Yedikapılar Manastırı'nı inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/ BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Valisi Gökmen Çiçek, Bolvadin ilçesindeki Yedikapılar Manastırı'nı turizm destinasyonu ve bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi.
    Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Kaymakam Adem Öztürk, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve beraberindeki heyetle Bolvadin'de çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulundu. İlçe ziyareti kapsamında Halk Eğitim Merkezinde bulunan ve Kadın Kültür Evi Atölyesi olarak kullanılan Sepet Örgü Atölyesi'ni ziyaret eden Vali Çiçek, kadınların ürettiği hasır örgüleri inceledi.
    Afyonkarahisar'ın her ilçesinde kadın kültür evi kurmaya başladıklarını ve bu yolculukta şimdi de her ilçede kadın kooperatifleri kurduklarını söyleyen Vali Gökmen Çiçek, "Her kadın kooperatifinde başka bir ürün üreteceğiz. Bununla bütün kadın kültür evini üretimin merkezi yapacağız. Her ilçede başka bir şey yaparak her ilçenin birbirinin ürününü satabileceği, aynı zamanda merkezlerde satış merkezlerinin olabileceği ve bunun pazarlanması için de bir ekip çalışıyor. İnternet satışlarıyla beraber tamamen tüm ili komple kadınlar eliyle değiştirdiğimiz bir imkan inşallah karşımızda duruyor" dedi.
    Vali Gökmen Çiçek ve beraberindekiler daha sonra Kemerkaya köyünde bulunan ve Bizanslılar döneminden günümüze ulaşan,  içerisinde şapel ile mezar odalarının da bulunduğu Yedikapılar Manastırı'nı inceledi. Bölgenin turizme kazandırılması noktasında yapılabilecek çalışmaları da istişare eden Vali Gökmen Çiçek, "Bolvadin'de sadece saymaya kalksak Kırkgöz köprüsü, Üçhöyük, burası, o kadar çok eser var ki inanılmaz. Bu şehir gerçekten gizemli. Bütün Türkiye'ye bu şehrin gizemini çözmeye davet ediyoruz. Burayı turizm destinasyonunda bir merkez haline getirelim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow