hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Çiçek'ten Üçhöyük'te inceleme

    Vali Çiçekten Üçhöyükte inceleme
    expand

    Vali Çiçek'ten Üçhöyük'te inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Valisi Gökmen Çiçek, Bolvadin ilçesinde yeni başlanan Üçhöyük kurtarma kazısı alanında incelemede bulundu.

    Bolvadin ilçesinde yer alan ve 2020 yılı yaz döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurtarma kazısı izni verilen Üçhöyük'ü ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Bolvadin Kaymakamı Adem Öztürk, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve Arkeoloji Müzesi Müdürü arkeolog Mevlüt Üyümez'den kazı alanı hakkında bilgiler aldı.

    Vali Çiçek, kazıdaki ilk çalışmalarda MÖ 1400 ila 2350'li yıllara giden bir yapıyla karşılaşıldığını vurguladı. Üçhöyük yerleşmesi geçmişinin oldukça derin ve eski olduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek, "Bugün burada muazzam bir heyecan yaşıyoruz. Sürekli söylendiği gibi Afyonkarahisar muhteşem bir tarih üzerinde duruyor. Bu şehir gerçekten kadim bir şehir, Bolvadin de Afyonkarahisar'ın kalbi deniliyordu. Herhalde bu muhteşem tarihi kanıtlamak için böyle diyorlar, tabii ki her yer Afyon'umuzun güzellikleriyle dolu fakat bu gizemli tarihi yer beni çok heyecanlandırdı. Çünkü bu yerleşme bazı bilim insanları tarafından MÖ 2. bin yıl yazılı kaynaklarında ismi zikredilen Puruşhanda ile eş tutuluyor. Bahsi geçen kent şu an bulunduğumuz Üçhöyük ile aynıysa, Anadolu'da ismi bilinen en eski kentlerden veya beyliklerden biriyle karşı karşıyayız" dedi.

    'EN KISA SÜREDE SÜRPRİZ BEKLİYORUM'

    Bu kentin MÖ 2000 yılı civarında Anadolu'daki ticari organizasyonu yöneten önemli doğu- batı yollarının önemli kesişme noktasındaki bir pazar yeri konumunda olduğuna dikkati çeken Vali Gökmen Çiçek, "Bu bilgiler ışığında böyle bir tarihi gizemi çözmek adına başından beri büyük bir heyecanla çalışan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Selçuk Üniversitesi'nden Özdemir Koçak hocamıza, Dicle ve Kocatepe üniversitesinden hocalarımıza, kazı sorumlumuz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızdan yeni çıkan eserlerle ilgili inşallah en kısa sürede sürprizler bekliyorum. Ben de Afyonkarahisar Valisi olarak yetkililerimizin hizmetindeyim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow