hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 köye GES hizmete girdi

    5 köye GES hizmete girdi
    expand

    5 köye GES hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesine bağlı 5 köye içme suyu kuyularının elektrik maliyetini düşürmek için yaptırılan güneş enerjisi santralleri (GES) hizmete girdi.

    Çay'a bağlı Karamık, Akkonak, İnli, Yeşilyurt, Eber köylerine hizmet vermesi için kurulan GES'in açılması için tören düzenlendi. Yapılan törene Çay Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Çakır, Özel İdare Müdürü Nurettin Arı, Çay İl Genel Meclis üyeleri Ali Yakut, Faruk Kökcür, Kadir Çetin ve köy muhtarları katıldı. 560 bin liraya mal olan panellerin 3 yıl içerisinde kendini amorti etmesi bekleniyor.

    Kaymakam Mehmet Miraç Topaloğlu, "5 köyümüzdeki içme su depoları incelendi. Elektrik maliyetinin yüksekliği şikayetlere neden olmuştu. Maliyeti düşürmek için güneş enerji panelleri yaptırılarak devreye sokuldu. Emeği geçen il genel meclis üyelerimize, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'ne, Çay Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza hayırlı ve olmasını temenni ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow