hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çay Barajı'nda su tutulmaya başlandı

    Çay Barajında su tutulmaya başlandı
    expand

    Çay Barajı'nda su tutulmaya başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde 8 Mart 2014 yılında temeli atılan ve bölgenin en yüksek barajı olan Çay Barajı'nın yapımı tamamlanarak su tutulmaya başlandı.
    Çay Barajı'nın bölgenin en önemli ve hasretle beklenen içme suyu ve tarımsal sulama projesi olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Barajın tam faaliyete geçmesi ile birlikte 2020 yılı fiyatlarıyla yılda 29 milyon TL sulama katkısı sağlayacak" dedi.
    105 metre yüksekliğindeki Çay Barajı'nda su tutulmaya başlandığını aktaran Kaya Yıldız, "Depolanacak bu su ile Çay, Bolvadin ilçeleri ile Dişli, Özburun beldeleri ve 12 köyün içme suyu temin edilecek. Barajdan alınacak su ile 18 bin 550 dekar tarım alanı basınçlı borulu kapalı sistem sulama şebekesiyle sulanacaktır. Baraj Afyonkarahisar ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Baraj Çay Deresi üzerine 105,50 metre yüksekliğinde 3 milyon 150 bin metreküp gövde dolgusu yapılarak, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilmiştir. Çay ilçesi ve Yalvaç ilçeleri yaylalarının birbirine bağlayan 6 bin 465 metre yeni ulaşım yolu yapıldı. Bu sayede köylerin yaylalar ile ilçe merkezlerine ulaşımları kolaylaştırıldı" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow