hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çay hayvan pazarı açıldı

    Çay hayvan pazarı açıldı
    expand

    Çay hayvan pazarı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 Mart tarihinden itibaren kapalı olan belediye ait Köprübaşı semtindeki hayvan pazarı normalleşme sürecinde alınan tedbirlerle yeniden açıldı.
    Sabah erken saatlerinde pazar duasıyla açılan hayvan pazarında küçük ve büyükbaş hayvan alım ve satımı yapılmaya başlandı. Tüm uyarılara rağmen pazara gelenlerin bir kısmı maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Kurban Bayramı haftasına kadar her çarşamba hayvan pazarının açık olacağı, bayram haftası her gün açık olacağı bildirildi.
    Pazara kurbanlık hayvan getirdiğini belirten besici Ekrem Doğaner (49), "Pazar kalabalık olmasına rağmen satış yok denecek kadar azdı. Satıcı malının değerini, alıcı piyasayı kontrol için gelmiş. Fiyatlar geçen yıla oranlar yüzde 30-35 oranında artmış. Büyükbaş hayvan 7 bin TL'den başlıyor, 15 bin TL'ye kadar çıkıyor. Küçükbaş hayvan ise canlı kilosu 26 TL'den işlem gördü. Çok az hayvan satıldı. Haftaya satışların artacağını bekliyoruz. Kurbana daha 2 ay var" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow