hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çay'da vişne sezonu bereketli başladı

    Çayda vişne sezonu bereketli başladı
    expand

    Çay'da vişne sezonu bereketli başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde vişne sezonu başladı. Sululuk oranı yüzde 85'in üzerinde olan Çay vişnesi, meyve suyu fabrikaları tarafından tercih ediliyor.

    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, vişne ilk alım fiyatlarını açıkladı. Sululuk vişnenin kilosu 2,25 liradan, şoklamalık vişnenin kilosu 2.75 liradan alıma başlandı. Diğer meyve suyu fabrikaları ve ihracatçı firmaların, iki gün içerisinde alım fiyatlarını açıklaması bekleniyor.

    Vişne üreticisi Yaşar Korkusuz, "Kooperatifin açılışını yaptığı fiyatlar geçen seneki fiyatlar. Diğer alıcı firmalar beklemede. Bizler de beklemedeyiz. 3,5 lira olmasını bekleyeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla bir hnayli talep var. Durum kiraz gibi değil. Mahsul, beklediğimiz gibi. Fiyatlar da makul seviyeye çıkarsa memnun olacağız. Herkese bereketli olsun" dedi.

    Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, meyve halinin bakımını yaparak hizmete girdiğini belirterek, " Vişne sezonunun üreticiye hayırlı geçmesini temenni ederim. Alımlar sadece belediyemize ait halimizde yapılacak. Üreticimizin mağdur olmaması için yanlarındayız. Vişnemiz oldukça iyi. Fiyatların da bir iki gün içerisinde makul bir seviyeye yükseleceğinden eminim. İlçemizde 20 bin ton vişne rekoltesi olduğu tahmin ediliyor. Sezonun her iki tarafa da hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow