hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eber Gölü'ne kayık yolları

    Eber Gölüne kayık yolları
    expand

    Eber Gölü'ne kayık yolları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ve Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Eber Gölü'ne kayık yolları yapılmaya başlandı.

    150 metrekare yüzölçümü ile Türkiye'nin 12'nci tatlı su kaynağı olan Eber Gölü'ne kayıkların rahatlıkla girebilmesi için yol açma çalışması başlatıldı.

    Çay'a bağlı Çayırpınar köyü muhtarı İbrahim Kıyar, "Allah devletimizden razı olsun. Kuraklık nedeniyle Eber Gölü'nün suyu 3,5 kilometre çekildi. Gölcüler ve gelen turistler göle giremiyorlardı. Kayıklar dışarıda kalmış ve çürümeye başlamıştı. Durumu Kaymakamlığa ve Valiliğe bildirdim. DSİ harekete geçti ve kayıkların göle girebilmesi için yolaklar (kayık yolu) açmak için çalışmalara başladı. 5 metre derinliğinde ve 6 metre genişliğinde yolaklar açılıyor. Şu ana kadar 3,5 kilometre yolak yapıldı. 5 kilometreye tamamlanacak. Çalışma tamamlandığında gölün suyu buradan akarak yolaklara su dolacak ve kıyıdan göle rahat gidilecek. Devletimize teşekkür ederim. Çalışmalar 15 gün içerisinde tamamlanacak. Herkese teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow